O.J. Simpson a decedat

O.J. Simpson a decedat
Profit.ro
Profit.ro
scris 11 apr 2024

O.J. Simpson, fosta vedetă din NFL (Liga Națională de Fotbal American) care în anii 1990 a fost achitat de uciderea soției sale și a prietenului acesteia, după un proces ce a captivat întreaga țară, a murit, la vârsta de 76 de ani, în urma unui cancer, potrivit unui anunț al familiei postat pe X, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

În postarea familiei pe contul de X al lui O.J. Simpson se precizează că acesta a murit miercuri, înconjurat de copiii și nepoții săi, arată Hotnews.

VIDEO Un japonez va fi primul primul astronaut neamerican care pune piciorul pe Lună CITEȘTE ȘI VIDEO Un japonez va fi primul primul astronaut neamerican care pune piciorul pe Lună

„Pe 10 aprilie, tatăl nostru, Orenthal James Simpson, a pierdut lupta sa cu cancerul. I-au fost alături copiii și nepoții săi”, a scris familia, care roagă totodată la respectarea intimității în această perioadă.

Născut la San Francisco pe 9 iulie 1947, O.J. Simpson a devenit celebru în anii '70 grație performanțelor sale la echipa Buffalo Bills. Personaj carismatic, el s-a bucurat de o imensă popularitate și după retragerea din NFL în 1979, cochetând cu actoria.

ANUNȚ Sagrada Familia are o nouă dată de finalizare CITEȘTE ȘI ANUNȚ Sagrada Familia are o nouă dată de finalizare

Dar, pe 12 iunie 1994, fosta sa soție Nicole Brown, cu care a fost căsătorit în perioada 1985-1992, a fost găsită moartă la Los Angeles într-o baltă de sânge, alături de prietenul său Ronald Goldman, și el asasinat.

După un proces răsunător, în 1995, un juriu din Los Angeles l-a achitat pe O.J. Simpson în acest caz de dublă crimă. „Procesul secolului”, așa cum a fost supranumit, a stârnit un val de indignare și tensiuni rasiale în Statele Unite.

VIDEO Un oraș din Italia nu reușește să vândă casele nici măcar la prețul de 1 euro CITEȘTE ȘI VIDEO Un oraș din Italia nu reușește să vândă casele nici măcar la prețul de 1 euro

Dar achitarea sa pe parte penală nu a împiedicat tragerea sa la răspundere pe parte civilă în 1997. El a fost condamnat să plătească peste 33 milioane dolari familiilor celor doi, lucru care însă nu s-a întâmplat niciodată.

viewscnt
Afla mai multe despre
oj simpson
sua