Probleme la Tesla: Șeful contabil demisionează după numai 1 lună, CEO-ul stârnește noi controverse după ce a fumat marijuana în timpul unui interviu, acțiunile scad

Probleme la Tesla: Șeful contabil demisionează după numai 1 lună, CEO-ul stârnește noi controverse după ce a fumat marijuana în timpul unui interviu, acțiunile scad
Profit.ro
Profit.ro
scris 7 sep 2018

Șeful contabil al Tesla, Dave Morton, și-a anunțat demisia după numai o lună în funcție, din cauza nivelului de atenție la care se află producătorul de automobile electrice, anunțul provocând scăderea acțiunilor companiei cu până la 10%.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

Morton, fost director financiar al producătorului de hard drivere Seagate Technology, s-a alăturat Tesla cu o zi înainte ca directorul general al companiei, Elon Musk, să scrie pe Twitter că se gândește la retragerea de la bursă a Tesla, la prețul de 420 de dolari pe acțiune, transmite Reuters.

Musk a renunțat la acest plan 17 zile mai târziu, iar acest proces a determinat Comisia americană pentru bursă și valori mobiliare să deschidă o investigație, în timp ce mai mulți investitori au intentat procese înpotriva Tesla pentru manipularea pieței de acțiuni, arată news.ro..

”De când m-am angajat la Tesla, pe 6 august, nivelul atenției publice asupra companiei, precum și ritmul de lucru din companie mi-au depășit așteptările. Acest fapt m-a determinat să îmi reconsider viitorul. Doresc să afirm în mod clar că cred cu tările în Tesla, în misiunea sa și în perspectivele sale și nu am niciun fel de dezacord cu conducerea Tesla sau cu raportările sale financiare”, a spus Morton într-o notă remisă de Tesla autorității americane din domeniul pieței de capital.

FOTO Un grup de investitori conduși de brazilianul ”Il fenomeno” Ronaldo cumpără pachetul majoritar al clubului spaniol de fotbal Real Valladolid CITEȘTE ȘI FOTO Un grup de investitori conduși de brazilianul ”Il fenomeno” Ronaldo cumpără pachetul majoritar al clubului spaniol de fotbal Real Valladolid

Atribuțiile lui Morton vor fi îndeplinite de directorii financiar și corporate ai Tesla, la fel ca în perioada dinantea numirii acestuia la șefia departamentului contabil, se arată în documentul citat.

Acțiunile Tesla au scăzut vineri, iar declinul s-a accentuat după ce Gabrielle Toledano, directorul pentru resurse umane al Tesla, a declarat pentru Bloomberg că nu se va mai întoarce în companie după încheierea concediului său.

Titlurile Tesla au pierdut până la 10,2% din valoare după anunțul privind plecarea lui Morton, depreciindu-se până la un minim intraday de 252,25 dolari pe unitate.Obligațiunile senior, neasigurate, ale Tesla, scadente în 2025, au scăzut, randamentul efectiv ajungând la circa 8,4%.

Ulterior, acțiunile companiei și-au temperat declinul, iar în jurul orei 18:00 (ora României) erau cotate la 266,46 dolari, cu 5,16% sub referință.

Tesla are de mult timp probleme din cauza fluctuației mari în rândul directorilor de rang înalt, iar echipa sa financiară a fost afectată în mod special în ultima perioadă.

În primele patru  luni ale anului, compania l-a pierdut pe predecesorul lui Morton, Eric Branderiz, și pe Susan Repo, trezorier și vicepreședinte financiar.

FOTO Conacul boieresc Cioceanu, în stil neoromânesc, scos la licitație la preț de apartament CITEȘTE ȘI FOTO Conacul boieresc Cioceanu, în stil neoromânesc, scos la licitație la preț de apartament

Directorul financiar Deepak Ahuja s-a retras în 2015, dar a revenit în 2017 după ce succesorul său, Jason Weeler, a demisionat după doar 15 luni.

În acest context, Elon Musk, CEO-ul Tesla, afectat vizibil de dificultățile cu care se confruntă compania lui și criticat pentru declarațiile sale controversate din ultima perioadă, a stârnit noi polemici în spațiul online după un interviu difuzat joi seară, în timpul căruia antreprenorul de origine sud-africană a băut whisky și a fumat marijuana, informează AFP.

Joi seară, între două întrebări, CEO-ul Tesla a sorbit dintr-un pahar de whisky și a fumat o țigară cu marijuana ce i-a fost oferită de prezentatorul acelei emisiuni online, arată Agerpres.

Astfel, în noaptea de joi spre vineri, miliardarul Elon Musk a susținut un dialog de aproape două ore cu actorul de comedie și prezentatorul Joe Rogan. Aproximativ 90.000 de persoane au urmărit acea emisiune, ce a fost difuzată în direct pe YouTube.

"Nu fumez aproape niciodată iarbă. Consider că nu e bună pentru productivitate, este contrariul unei cești cu cafea", a precizat el. 

Întrebările legate de fragilitatea psihică a lui Elon Musk s-au adăugat în ultima vreme îndoielilor pe care anumiți investitori le au în legătură cu capacitatea companiei Tesla de a-și îndeplini obiectivele de producție.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
tesla
demisionat
musk
marijuana