Ce scenariu prezintă Rareș Bogdan pentru ca Florin Cîțu să rămână prim ministru și în cazul în care moțiunea de cenzură va fi votată

Ce scenariu prezintă Rareș Bogdan pentru ca Florin Cîțu să rămână prim ministru și în cazul în care moțiunea de cenzură va fi votată
Profit.ro
Profit.ro
scris 3 oct 2021

Rareș Bogdan, afirmă, despre ipoteza în care moțiunea de cenzură trece, că ”jocul e la președinte”. Întrebat dacă Iohannis îl va desemna pe Cîțu premier, prim-vicepreședintele PNL se declară ”absolut convins” că acest lucru se va întâmpla și prezintă un scenariu conform căruia un alt premier nominalizat de liberali fie demisionează, fie nu este învestit prin vot, scrie News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

”Jocul e la președinte. După cum știți, sistemul constituțional românesc, chiar dacă nu e un sistem pur prezidențial, după model francez sau american, este un semi-prezidențial în care rolul președintelui este extrem de important. (...) Aici, președintele are câteva roluri esențiale, iar unul dintre rolurile cele mai importante ale președintelui în sistemul constituțional românesc este exact desemnarea premieruluivine în fața domniei sale”, a afirmat Rareș Bogdan duminică, la Prima Tv.

UTILBEN, povestea unei afaceri de familie care a devenit o companie de succes CITEȘTE ȘI UTILBEN, povestea unei afaceri de familie care a devenit o companie de succes

Întrebat de jurnalistul Sebastian Zachmann dacă președintele Klaus Iohannis îl va desemna pe Florin Cîțu prim ministru în situația în care Guvernul va cădea în urma moțiunii de cenzură, prim-vicepreședintele PNL a răspuns: ”Sunt absolut convins, știu și de prevederea de la Curtea Constituțională, care este interpretabilă. Eventual, dacă considerăm decizia dată în 2020 ca fiind una interpretată în sensul spuselor dumneavoastră  (în sensul în care premierul care conduce guvernul demis prin moțiune de cenzură nu mai poate fi nominalizat - n.r) deși există o altă interpretare, pe care ne-a prezentat-o domnul Zegrean, cu siguranță putem merge pe un premier din interiorul cabinetului care sau să demisioneze, sau să nu primească votul de investitură. Dar alegerea noastră pentru a fi premier pe scurtă, medie și lungă durată este Florin Cîțu. Noi nu avem o altă opțiune. Oricine speculează alte opțiuni, sunt strict din dorința de a face scenarii politice. Nu. Noi mergem pe Florin Cîțu și pe el îl vom susține și cu el vom traversa această perioadă. Veți vedea”, a adăugat Rareș Bogdan.

Întrebat dacă el este cel care ar putea fi premierul desemnat în locul actualului prim ministru, prim-vicepreședintele PNL a răspuns că pentru actuala situație a României Florin Cîțu este ”cea mai potrivită persoană”. El exclude orice altă propunere, în afară de Florin Cîțu, care să conducă guvernul.

”Eu îmi voi folosi toată influența și capacitatea pentru a strânge o majoritate parlamentară alături de domnia sa, lui Florin Cîțu”, mai spune eurodeputatul.

viewscnt
Afla mai multe despre
rares bogdan
pnl
florin citu