Germania vrea suprataxarea carburanților în întreaga UE pentru nevoile financiare create de criza refugiaților

Germania vrea suprataxarea carburanților în întreaga UE pentru nevoile financiare create de criza refugiaților
scris 16 ian 2016

Ministrul de Finanțe al Germaniei, Wolfgang Schauble, a propus introducerea unei taxe suplimentare pe benzină și motorină la nivelul întregii Uniuni Europene pentru satisfacerea nevoilor financiare generate de criza europeană a refugiaților din Orientul Mijlociu.

Schauble a făcut această propunere într-un interviu acordat publicației germane Sueddeutsche Zeitung.

"Am mai spus-o, dacă veniturile din bugetele naționale și din bugetul european nu sunt suficiente (pentru nevoile create de afluxul de refugiați – n.r.), să ne punem de acord, de exemplu, să impunem o suprataxă pe litrul de carburant, la un anumit nivel", a arătat ministrul german de Finanțe.

FOTO Merkel îl liniștește și pe Cioloș: Schengen depinde de corupție, refugiații trebuie acceptați CITEȘTE ȘI FOTO Merkel îl liniștește și pe Cioloș: Schengen depinde de corupție, refugiații trebuie acceptați

El a adăugat că problema securizării frontierelor externe ale spațiului Schengen este urgentă și că soluționarea acesteia nu trebuie să se împiedice de obstacole precum lipsa de fonduri. De asemenea, Schauble a precizat că ar fi dispus să accepte faptul că nu toate statele membre UE vor dori introducerea unei astfel de suprataxe.

"Îmi doresc să facem asta, chiar dacă nu toată lumea va dori asta. Vom forma o coaliție a statelor care vor", a subliniat Schauble.

Criza refugiaților, principala amenințare politică și economică în Europa în 2016 CITEȘTE ȘI Criza refugiaților, principala amenințare politică și economică în Europa în 2016

Anterior, ministrul declarase că partenerii UE ar trebui să ofere mai multe fonduri pentru ca blocul să poată face față fluxului de imigranți care vin din țările afectate de război, descriind acestă responsabilitate ca "datoria numărul unu a Europei".

Fondurile sunt necesare "pentru o diminuare a mișcării refugiaților și pentru o susținere cooperantă a regiunilor noastre vecine", a declarat Schaeuble. "Avem nevoie de mai multe fonduri pentru stabilizarea regiunii din Orientul Mijlociu", a adăugat el.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
criza refugiatilor
refugiati
germania refugiati
taxe benzina
taxe motorina
taxe carburanti
benzina
motorina