Guvernul vrea să asimilize funcția de prefect cu cea de secretar de stat, pentru a nu mai fi funcționari publici

Guvernul vrea să asimilize funcția de prefect cu cea de secretar de stat, pentru a nu mai fi funcționari publici
scris 21 apr 2017

Premierul Sorin Grindeanu a declarat, vineri la Brăila, că Executivul va elabora un Cod administrativ, astfel încât prefecții vor avea funcție de demnitate publică, asimilată pozițiilor de secretar de stat. El a explicat că se caută soluții inclusiv pentru șefii deconcentratelor să intre într-un regim similar, pentru că ei trebuie să aplice în teritoriu programul de guvernare.

Prim-ministrul, Sorin Grindeanu, a afirmat că Executivul dorește să opereze mai multe modificări prin Codul administrativ, unele dintre ele vizând statutul prefecților, dar și a conducătorilor de instituții deconcentrate, scrie News.ro.

"O să venim cu Codul administrativ, important pentru aleșii locali și nu numai, pentru tot ceea ce înseamnă administrație. Eu cred că trebuie să ieșim din această ipocrizie legată de << avem un prefect, care este înalt funcționar public și e greu să îi schimbăm că sunt înalți funcționari publici>>.  Este o ipocrizie. De fiecare dată când s-a schimbat câte un Guvern, s-au schimbat prefecți, subprefecți ș.a.m.d. Ne mințim de 13 ani -14 ani, indiferent de ce Guvern a fost la conducerea țării. De aceea fiind și reprezentatntul – pentru că prefectul este reprezentantul Guvernului în teritoriu – e normal să trecem aceste funcții, ca să dau doar un exemplu, va avea prefectul post de demnitate publică, pe salariu de secretar de stat, astfel încât schimbările să fie cât se poate de normale și să ieșim din această ipocrizie unde ne furăm singuri căciula de vreo 13-14 ani", a declarat premierul, la Consiliul Județean Brăila, la o întâlnire de lucru cu autoritățile locale.

Dragnea: La programul de guvernare am lucrat cu Darius Vâlcov. Are probleme în justiție, dar îmi asum lucrul acesta CITEȘTE ȘI Dragnea: La programul de guvernare am lucrat cu Darius Vâlcov. Are probleme în justiție, dar îmi asum lucrul acesta

De asemenea, șeful Executivului a subliniat că inclusiv șefii deconcentratelor sunt reprezentanții ministerelor și trebuie să aplice Programul de guvernare în județ.

”Program de guvernare care a fost votat de oameni și care trebuie să fie votat de Parlament, Guvern care trebuie să-l pună în aplicare. Și aici trebuie să găsim o soluție în cel mai scurt timp, astfel încât să mergem pe aceeași linie. N-are sens să ne furăm singuri pălăria", a punctat Sorin Grindeanu.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
sorin grindeanu
prefect