Persoanele care vor să își cumpere retroactiv vechime pentru pensie o mai pot face până la finele anului

Persoanele care vor să își cumpere retroactiv vechime pentru pensie o mai pot face până la finele anului
scris 20 apr 2017

Persoanele care n-au ajuns încă la vârsta de pensionare vor putea, până la 31 decembrie 2017, să-și plătească retroactiv contribuția de asigurări sociale pentru perioadele de timp în care nu au avut calitatea de asigurat în sistemul public de pensii sau într-un sistem de asigurări sociale neintegrat acestuia.

Guvernul a prelungit joi, printr-o ordonanță de urgență, termenul până la care se poate plăti această contribuție, respectiv de la 27 aprilie 2017 până la sfârșitul acestui an.

Plata contribuției de asigurări sociale se va efectua într-o singură tranșă sau eșalonat, până la data menționată, pentru o perioadă de maxim 5 ani retroactiv, calculați de la data încheierii contractului de asigurare. 

Guernul arată că măsura a fost luată pentru a permite cât mai multor persoane să realizeze stagii de cotizare în baza Legii nr. 186/2016, având în vedere numeroasele solicitări din partea unor cetățeni români din țară și străinătate.

Timmermans (CE): Românii s-au schimbat și vor continua lupta împotriva corupției, nu pentru că le spune Comisia Europeană, ci pentru copiii lor CITEȘTE ȘI Timmermans (CE): Românii s-au schimbat și vor continua lupta împotriva corupției, nu pentru că le spune Comisia Europeană, ci pentru copiii lor

Potrivit evidențelor Casei Naționale de Pensii Publice, până la data de 10.04.2017, un număr de aprox. 13.300 de persoane au încheiat contracte de asigurări sociale pentru care s-au achitat aproximativ 79 milioane lei. 

Persoanele interesate au avut, inițial, termen de 6 luni de la intrarea în vigoare a legii, respectiv până la 27 aprilie, în care să încheie un contract de asigurare socială.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
pensii
pensionari
contributii
asigurari
social
guvern