Încep lucrările la prima pistă de decolare-aterizare construită în ultimii 30 de ani. Investiție de peste 12 miliarde de lei

Încep lucrările la prima pistă de decolare-aterizare construită în ultimii 30 de ani. Investiție de peste 12 miliarde de lei
Profit.ro
Profit.ro
scris 11 iun 2024

Ministrul Apărării Naționale, Angel Tîlvăr, a marcat, marți, la Baza 57 Aeriană ”Căpitan Aviator Constantin Cantacuzino" de la Mihail Kogălniceanu a începerea lucrărilor de construcție a unei noi piste de decolare-aterizare.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

”La finalul acestei activități, ministrul Tîlvăr a evidențiat faptul că alocarea constantă pentru bugetul Apărării a unui procent de 2% din PIB, începând cu 2017, ridicat la 2,5% din acest an, începe să producă efecte concrete, demonstrând realismul angajamentelor pe care  Armata României și le-a asumat pentru modernizarea tehnicii, echipamentelor de luptă și a infrastructurii”, a transmis, marți, Ministerul Apărării.

Ministrul precizează că ”aceste investiții vor îmbunătăți în mod semnificativ capacitățile de operare și de instruire  ale Forțelor Aeriene Române și ale celor aliate care vor putea fi găzduite aici”.

În plus, potrivit ministrului, investițiile ”vor contribui în mod semnificativ și la dezvoltarea economică a comunităților locale - localitatea de reședință, Mihail Kogălniceanu, dar și celelalte unități administrativ-teritoriale din proximitate, prin crearea de noi locuri de muncă și atragerea de investiții importante  pentru întregul județ Constanța".

Un nou scandal la Kiev. Șeful agenției de reconstrucție din Ucraina demisionează cu o zi înainte de o conferință internațională și se plânge că guvernul i-a pus bețe în roate CITEȘTE ȘI Un nou scandal la Kiev. Șeful agenției de reconstrucție din Ucraina demisionează cu o zi înainte de o conferință internațională și se plânge că guvernul i-a pus bețe în roate

Șeful Forțelor Aeriene Române, generalul-maior Baraboi, a declarat că proiectul de extindere a Bazei 57 Aeriană va avea ca rezultat prima capabilitate militară și, totodată, primul element complet și complex de infrastructură aeroportuară construit de România după anul 1990.

”Extinderea Bazei 57 Aeriană reprezintă un pas important în eforturile României de adaptare la noile realități ale mediului de securitate actual și viitor și o contribuție majoră la  consolidarea rolului de pilon de stabilitate pe care țara noastră și l-a asumat în regiunea Mării Negre", a declarat generalul-maior Baraboi.

Întregul proiect de investiții pentru modernizarea și extinderea  Bazei 57 Aeriană ”Căpitan Aviator Constantin Cantacuzino" de la Mihail Kogălniceanu are o valoare totală de aproximativ 12,173 mld. lei, fără TVA, iar finalizarea acesteia este estimată a avea loc în aproximativ 240 de luni de la aprobarea acestuia, care a avut loc în anul 2021.

În final, suprafața bazei va fi de circa 2.800 de hectare.

viewscnt
Afla mai multe despre
pista decolare-aterizare
investitie
mihail kogălniceanu
armata