Mesaj din România pentru investitorii străini: Terminăm cu corupția. Puteți să veniți!

Mesaj din România pentru investitorii străini: Terminăm cu corupția. Puteți să veniți!
scris 29 feb 2016

Șeful Cancelariei prezidențiale, Dan Mihalache, spune că România a devenit o țară cu un mediu de afaceri mai prietenos după cea mai intensă campanie anticorupție din regiune. "A fost o curățenie majoră."

Țara de la an la an începe să fie eliberată de corupție, iar intrarea în competiția economică într-un cadru echitabil este mult îmbunătățită pentru investitorii străini. Acesta este mesajul prezentat la Londra de Dan Mihalache, șeful Cancelariei prezidențiale, în fața unui grup de investitori instituționali din Europa.

Un sfert sau chiar o treime din foștii miniștri sunt în arest, condamnați sau puși sub acuzare. Nici operațiunea antimafia "Cu mâinile curate" din Italia nu a adus în fața instanței atâția oficiali. "Este cea mai intensă campanie anticorupție din regiune", a declarat Mihalache, la conferința Romania Investor Days, organizată de Fondul Proprietatea, în parteneriat cu Franklin Templeton și Wood & Company.

În cadrul evenimentului, momentul care a captat cel mai mult reacția auditoriului a fost acela în care Paul Gheorghiu, secretar de stat și director de cabinet al primului ministru, a menționat recunoașterea pe care România o are în această privință, inclusiv la cel mai înalt nivel al Uniunii Europene. Citatul președintelui Comisiei Europene Jean-Claude-Juncker care spunea că România a obținut succese importante în lupta anticorupție a fost însoțit, în prezentare, de o poză a acestuia alăturată cuvântului "corupție". "Nu că aș vrea să insinuez că domnul Juncker este corupt...", a spus Gheorghiu spre amuzamentul sălii.

Mesaj din România pentru investitorii străini: Terminăm cu corupția. Puteți să veniți!

Văzută de la Administrația Prezidențială, România este o țară cu un mediu de business prietenos, iar reprezentanții altor state din regiune deja vorbesc despre un model românesc în lupta anticorupție și pentru instituirea domniei legii. "A fost o curățenie majoră", a conchis Mihalache.

 

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
dan mihalache
jean-claude juncker
coruptie
anticoruptie
investitii