Ministrul Muncii oprește entuziasmul: Guvernul nu renunță la salariul minim în mediul privat, Teodorovici a avansat o opinie personală

Ministrul Muncii oprește entuziasmul: Guvernul nu renunță  la salariul minim în mediul privat, Teodorovici a avansat o opinie personală
Profit.ro
Profit.ro
scris 6 aug 2018

Guvernul nu intenționează să renunțe la salariul minim pe economie în mediul privat, ideea avansată în acest sens de ministrul Finanțelor fiind o opinie personală, transmite ministrul Muncii.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

"Exclus! Nu există așa ceva în programul de guvernare. De altfel, înțeleg de la domnul Teodorivici că este o opinie personală. Noi avem în plan creșterea salariului minim anual", a spus ministrul Muncii, Olguța Vasilescu, la Antena 3.

Anterior, ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, a afirmat că salariul minim pe economie nu ar trebui impus și în sistemul privat, unde ar trebui să aibă o valoare de reper, ci doar în sectorul public, într-un context în care salariile sunt mai mari în sistemul de stat decât în sectorul privat, susține ministrul Finanțelor.  El a apreciat și că dacă astăzi ar fi disponibilizat circa 20% din personalul din administrația centrală, „mâine nu e niciun fel de problemă în a funcționa”. 

 

 

Profit.ro a semnalat atunci că ministrul nu a precizat însă dacă va și propune Guvernului o măsură în acest sens, în condițiile în care în ultimii ani au fost avansate idei de decuplare a salariului minim de sistemul privat, care însă nu au fost transpuse în practică.

Statul își dă singur țeapă - Companiile de stat au datorii de peste 14 miliarde la buget, dar Fiscul poate executa silit pentru a recupera doar 3% din sumă CITEȘTE ȘI Statul își dă singur țeapă - Companiile de stat au datorii de peste 14 miliarde la buget, dar Fiscul poate executa silit pentru a recupera doar 3% din sumă

La începutul anului trecut, Guvernul a și redactat un proiect care decupla salariul minim al bugetarilor de cel din sectorul privat, fără însă să mai fie aprobat.

viewscnt
Afla mai multe despre
teodorovici
salariu