Netanyahu spune că nu va permite Autorității Palestiniene să guverneze în Gaza după război

Netanyahu spune că nu va permite Autorității Palestiniene să guverneze în Gaza după război
Profit.ro
Profit.ro
scris 3 dec 2023

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a declarat sâmbătă seara că nu va permite ca Autoritatea Națională Palestiniană (ANP), care guvernează în unele zone din Cisiordania, să preia controlul asupra Fâșiei Gaza în cazul în care Israelul va reuși să înlăture Hamas de la putere, în opoziție cu poziția președintelui american Joe Biden și a altor actori internaționali cheie.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

„Nu voi face greșeala de a permite ANP să conducă în Gaza pentru că va fi la fel” ca Hamas, a declarat premierul israelian Benjamin Netanyahu într-o conferință de presă televizată, în care a pledat pentru o „nouă viziune, o schimbare” în enclava palestiniană, care să implice „securitatea și controlul israelian”, relatează agenția EFE și publicația The Times of Israel, citate de Agerpres, preluată de Hotnews.

ULTIMA ORĂ Compania românească Rombat și alte cinci firme producătoare de baterii, acuzate de Comisia Europeană de constituire a unui cartel CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Compania românească Rombat și alte cinci firme producătoare de baterii, acuzate de Comisia Europeană de constituire a unui cartel

„Să reinstalăm în Gaza aceeași entitate care nu a fost reformată? Oare asta ne sfătuiesc cei mai buni prieteni ai noștri? Eu gândesc diferit”, a adăugat el.

În cursul conferinței de presă susținute la cartierul general al armatei din Kiryah (în Tel Aviv), Netanyahu a acuzat Autoritatea Palestiniană, cu sediul în Ramallah, de promovarea și finanțarea terorismului și a calificat crearea sa drept o „greșeală teribilă”.

Prim-ministrul israelian a promis de asemenea să continue războiul împotriva Hamas „până la capăt” și până la „victoria finală” asupra organizației teroriste, afirmând că nu a reușit să facă acest lucru în cursul precedentelor cicluri de conflict, întrucât nu a existat un consens intern sau internațional în acest sens.

viewscnt
Afla mai multe despre
război israel hamas
fâșia gaza
autoritatea palestiniană