Primarul Kievului îl critică pe Zelenski pentru greșeli și îndeamă la sinceritate cu privire la situația de pe front

Primarul Kievului îl critică pe Zelenski pentru greșeli și îndeamă la sinceritate cu privire la situația de pe front
Profit.ro
Profit.ro
scris 3 dec 2023

Primarul Kievului, Vitali Kliciko, a lansat un atac la adresa președintelui ucrainean Volodimir Zelenski într-un interviu acordat portalului 20 Minuten din Elveția, care a fost citat pe larg în Rusia și Ucraina duminică, potrivit dpa, preluată de Agerpres.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

"Oamenii se întreabă de ce nu am fost mai bine pregătiți pentru acest război, de ce Zelenski a negat până în ultimul moment că se va ajunge la asta", a declarat Kliciko în interviul difuzat sâmbătă.

Cei mai bogați 10 oameni în decembrie 2023 CITEȘTE ȘI Cei mai bogați 10 oameni în decembrie 2023

"Erau prea multe informații care nu corespundeau realității", a declarat fostul campion mondial la box, în vârstă de 52 de ani, reproșându-i președintelui ucrainean unele "greșeli".

El a făcut apel la onestitate cu privire la adevărata situație a Ucrainei în urma invaziei ruse. "Zelenski plătește acum pentru greșelile pe care le-a făcut", a spus Kliciko.

FOTO Iohannis, la COP28: Ne propunem să ajungem la peste 8.000 MW fotovoltaici până în 2030. România a aderat la Alianța Solară Internațională CITEȘTE ȘI FOTO Iohannis, la COP28: Ne propunem să ajungem la peste 8.000 MW fotovoltaici până în 2030. România a aderat la Alianța Solară Internațională

"Bineînțeles că ne putem minți euforic oamenii și partenerii, dar nu poți face asta la nesfârșit", a afirmat el, situându-se clar de partea comandantului-șef al armatei ucrainene Valeri Zalujnîi, care a suscitat critici la Kiev în urmă cu o lună când a spus că războiul a ajuns într-un impas.

"A spus adevărul", susține Kliciko în interviu. "Câteodată oamenii nu vor să audă adevărul, dar până la urma acesta contează", a afirmat primarul Kievului, într-o încercare a explica tensiunile existente în țară.

viewscnt
Afla mai multe despre
valeri zalujnîi
vitali kliciko
război rusia ucraina
volodimir zelenski