Nou avertisment: Rusia ar putea ataca Europa iarna viitoare. Printre țintele lui Putin se numără și România

Nou avertisment: Rusia ar putea ataca Europa iarna viitoare. Printre țintele lui Putin se numără și România

Inquam Photos

Profit.ro
Profit.ro
scris 4 ian 2024

Surse din serviciile de informații europene, citate de cotidianul german BILD, sugerează că Rusia ar putea lansa un atac asupra Europei în timpul iernii 2024-2025, în funcție de alegerile prezidențiale din SUA din acest an.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

17 iunie - Eveniment Profit.ro - Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, imobiliare.ro, Meta Estate, Nordis
25 iunie - Medika TV - Maratonul Sănătății dentare. Parteneri: Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics

Un avertisment vine și din partea premierului polonez Donald Tusk, care spune că Rusia poate ataca Europa în câțiva ani dacă țările din Uniunea Europeană nu trag concluzii din restructurarea economiei ruse pe linii militare și nu își întăresc capacitățile industriei de apărare, arată Digi 24.

Cazul Epstein - O judecătoare din New York dezvăluie o listă de nume. Bill Clinton, Michael Jackson, David Copperfield, Prințul Andrew CITEȘTE ȘI Cazul Epstein - O judecătoare din New York dezvăluie o listă de nume. Bill Clinton, Michael Jackson, David Copperfield, Prințul Andrew

Informațiile europene sugerează că Rusia ar putea lansa un atac asupra Europei în timpul iernii 2024-2025, dacă Statele Unite se trezesc „fără un lider” în urma alegerilor prezidențiale din SUA din 2024, a informat tabloidul german Bild, citând surse din serviciile de informații europene, potrivit The Kyiv Independent.

Acestea susțin că o potențială lovitură rusă asupra Europei ar putea avea loc în perioada de tranziție prezidențială, în condițiile în care președintele Joe Biden nu va fi reales.

România - campioana europeană absolută la minivacanțe CITEȘTE ȘI România - campioana europeană absolută la minivacanțe

Această perioadă de tranziție se întinde pe trei luni, de la alegerile prezidențiale americane din noiembrie 2024 până la inaugurarea ulterioară în ianuarie 2025.

Potrivit sursei de informații, Rusia ar putea urmări să lanseze un atac asupra Europei în această tranziție, mai ales dacă principalul candidat republican, fostul președinte Donald Trump, va fi reales.

Trump face apel la decizia care îl elimină de pe buletinul de vot pentru alegerile primare din Maine CITEȘTE ȘI Trump face apel la decizia care îl elimină de pe buletinul de vot pentru alegerile primare din Maine

Pe parcursul campaniei sale pentru președinție, fostul președinte Donald Trump a criticat în mod repetat nivelul ajutorului pe care administrația președintelui Joe Biden îl oferă Kievului.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a avertizat anterior că rezultatul viitoarelor alegeri prezidențiale din SUA din 2024 poate influența „foarte puternic” cursul războiului Rusiei împotriva Ucrainei. 

viewscnt
Afla mai multe despre
rusia
romania