Orban l-a demis pe nașul fiului lui Adrian Năstase din fruntea ANPC

Orban l-a demis pe nașul fiului lui Adrian Năstase din fruntea ANPC

Sursă foto: Facebook

Profit.ro
Profit.ro
scris 28 nov 2019

Premierul Ludovic Orban l-a demis de la conducerea Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorului (ANPC) pe Horia Constantinescu, numit în august în funcția de președinte al instituției de către fostul premier Viorica Dăncilă.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

ANPC va fi condusă, până la numirea unui nou președinte, de către secretarul său general, Mihaela Irina Ionescu.

Până la numirea din august ca președinte al Autorității, Horia Miron Constantinescu (45 de ani) condusese Comisariatul Județean Constanța al ANPC și fusese responsabil cu controalele la hotelurile și restaurantele de pe litoral, postură din care se făcuse remarcat în ultimii ani.

Nicolae Moga, senator PSD care a fost, pentru scurtă vreme, și ministru de Interne, îi transmitea lui Constantinescu, în 2017, să iasă mai puțin în presă cu “nenorociri”, spunând că dacă se face mai mult PR decât treabă, acest lucru este în deserviciul turismului și l-a avertizat să nu fie un nou Cattani (comisarul Corrado Cattani interpretat de actorul italian Michele Placido în serialul TV "La Piovra/Caracatița", ucis în final-n.r.) pentru că nu vrea să sfârșească la fel ca acesta.

Idee în noul Guvern: Fiecare cetățean să fie obligat să depună declarație de avere CITEȘTE ȘI Idee în noul Guvern: Fiecare cetățean să fie obligat să depună declarație de avere

Constantinescu, șef al comisarului Dumitru Manțu, a semnat o parte din actele și procesele verbale de constatare care au vizat acțiunile pornite de la Constanța, și extinse la nivel central, împotriva Bancpost și OTP Bank în privința creditelor cesionate în Olanda.

Potrivit presei locale, Constantinescu este nașul de cununie al lui Andrei Năstase, fiul fostului premier social-democrat Adrian Năstase, cu care a fost și partener de afaceri.

Constantinescu are în declarația de avere menționate două împrumuturi în valoare totală de peste 11 milioane de lei acordate firmelor Agrement Serv și Rodrag Trade Co și este acționar sau asociat în patru firme, potrivit declarației de interese.

viewscnt
Afla mai multe despre
horia constantinescu
anpc
protectia consumatorului
psd viorica dancila
decizie premier pnl ludovic orban
fiul lui adrian nastase