Parchetul General a cerut în instanță achitarea lui Călin Popescu Tăriceanu în dosarul privind neîncetarea mandatului de senator al lui Cristian Marciu

Parchetul General a cerut în instanță achitarea lui Călin Popescu Tăriceanu în dosarul privind neîncetarea mandatului de senator al lui Cristian Marciu

Inquam Photos/Octav Ganea

Profit.ro
Profit.ro
scris 9 nov 2021

Parchetul General a transmis că procurorul de ședință a cerut achitarea lui Călin Popescu Tăriceanu în dosarul privind neîncetarea mandatului de senator al lui Cristian Marciu. Tăriceanu fusese trimis în judecată de procurorii Parchetului General în 15 decembrie 2020.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

”La dezbaterile ce au avut loc în cursul judecății, în cauza privind un fost președinte al Senatului, procurorul de ședință a formulat concluzii în sensul neîntrunirii tipicității faptei, pe baza evaluării proprii a probelor administrate în cursul urmăririi penale și a judecății, conform art.  67 alin. 2 din Legea nr. 304/2004”, a transmis, marți, Parchetul General, arată news.ro.

Securizarea muncii de la distanță CITEȘTE ȘI Securizarea muncii de la distanță

Sursa citată precizează că aceste concluzii ”nu condiționează posibilitatea Ministerului Public de a promova căi de atac împotriva hotărârilor judecătorești, având în vedere rolul Ministerului Public de a apăra interesele generale ale societății”. 

Parchetul General a dispus, în 15 decembrie 2020, trimiterea în judecată a lui Călin Popescu Tăriceanu, care, în calitatea pe care a avut-o de președinte al Senatului, nu a făcut demersurile necesare pentru încetarea mandatului de senator al lui Cristian Marciu, care fusese declarat incompatibil și nu avea dreptul să ocupe o funcție publică. 

Cum îți aduci afacerea în online CITEȘTE ȘI Cum îți aduci afacerea în online

La rândul său, senatorul Cristian Marciu a fost trimis în judecată pentru uzurpare de calității oficiale. 

viewscnt
Afla mai multe despre
tariceanu
dosar