Posibilă moțiune de cenzură în august

Posibilă moțiune de cenzură în august

Premierul Ludovic Orban, amenințat cu moțiunea de cenzură.

Profit.ro
Profit.ro
scris 26 iul 2020

Opoziția ar fi strâns deja 202 de semnături pentru o posibilă moțiune de cenzură împotriva Guvernului Orban luna următoare.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

Președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, anunță că în mod „categoric” social-democrații vor introduce în luna august moțiunea de cenzură la adresa Guvernului condus de Ludovic Orban. Liderul PSD susține că nu poate exista un „haos mai mare”, nici în ceea ce privește gestionarea crizei sanitare și nici în ceea ce privește starea economiei. Ciolacu spune că s-au strâns deja 202 semnături pentru introducerea moțiunii.

Într-o intervenție telefonică la Antena 3, preluată de News.ro, președintele interimar al PSD a afirmat că Guvernul liberal este „un eșec politic” și anunță că PSD nu va mai aștepta ieșirea din starea de alertă, ci va depune moțiunea de cenzură în cursul lunii august.

VIDEO & FOTO Klaus Iohannis a testat Ford Puma, la uzina din Craiova. “Mi-a plăcut mașina!”. Ford anunță o nouă investiție CITEȘTE ȘI VIDEO & FOTO Klaus Iohannis a testat Ford Puma, la uzina din Craiova. “Mi-a plăcut mașina!”. Ford anunță o nouă investiție

„Au vrut să folosească politic această pandemie, atât au putut ei, și în acest moment s-a ajuns la o lipsă totală de credibilitate. Lipsa de transparență din trecut și faptul că trebuia de la început să testeze cât mai mulți oameni a dus la această lipsă de credibilitate totală. Guvernul Orban este un eșec politic, cred că cel mai mare post decembrist, pentru că au făcut totul într-o logică electorală. (...) Nimeni nu a făcut un apel la toate forțele politice pentru a se face un anumit tip de comunicare, iar Guvernul Orban a dorit să facă o manipulare în interes politic acestei pandemii. Am decis ca în luna august să depunem moțiune de cenzură. Haos mai mare decât este acum nu poate exista atât în gestionarea pandemiei cât și în economie. (...) Decizia este clară: vom depune moțiune de cenzură pentru că nu putem crea un haos mai mare decât este acum” a afirmat Marcel Ciolacu.

Liderul PSD a anunțat totodată că s-au strâns 202 semnături pentru susținerea moțiunii de cenzură și se arată sigur că Guvernul va cădea. „Ne bazăm pe voturile PSD, deja am strâns 202 semnături, până La 233 avem discuții cu toți partenerii politici din Parlament. (...) Eu zic că, categoric, moțiunea va trece” a adăugat Ciolacu. Acesta a precizat că unul dintre motivele invocate în textul moțiunii va fi legat de gestionarea epidemiei, pe lângă motivele legate de majorarea pensiilor și a alocațiilor copiilor.

viewscnt
Afla mai multe despre
parlament
guvern
motiune de cenzura
psd
marcel ciolacu
ludovic orban