Premierul britanic respinge un acord post-Brexit referitor la mobilitatea tinerilor, propus de Comisia Europeană

Premierul britanic respinge un acord post-Brexit referitor la mobilitatea tinerilor, propus de Comisia Europeană
Profit.ro
Profit.ro
scris 20 apr 2024

Premieurl britanic Rishi Sunak a respins o ofertă a UE de a ajunge la un acord post-Brexit pentru a le permite tinerilor britanici să trăiască, să studieze sau să lucreze în blocul european pentru o perioadă de până la patru ani, relatează The Guardian.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

Prim-ministrul britanic a refuzat vinerir popunerea surpriză a Comisiei Europene privind o schemă de mobilitate a tinerilor pentru persoanele cu vârste cuprinse între 18 și 30 de ani, după ce laburiștii au respins  joi seară această idee, menționând în același timp că doresc să îmbunătățească relația de lucru a Regatului Unit cu UE. ”în limita liniilor noastre roșii”, potrivit News.ro.

Președintele Comisiei Europene Ursula von der Leyen a sugerat că schema, care ar fi permis și tinerilor din UE să rămână în Marea Britanie pentru a lucra sau a studia pentru aceeași perioadă de timp, ar fi fost un domeniu în care ar fi putut să fie o „colaborare mai strânsă”.

„Subiectul mobilității tinerilor este în interesul ambelor părți, pentru că, cu cât avem mai multă mobilitate pentru tineri de ambele părți ale Canalului, cu atât creștem probabilitatea de a fi în relații bune, pentru că cei din următoarea generație se vor cunoaște foarte bine unii cu ceilalți.” a spus ea joi.

Mult zgomot pentru nimic: În pofida repetatelor vizite ale oficialilor români la Baku și a contractului semnat cu Socar, Romgaz nu a importat gaze azere CITEȘTE ȘI Mult zgomot pentru nimic: În pofida repetatelor vizite ale oficialilor români la Baku și a contractului semnat cu Socar, Romgaz nu a importat gaze azere

Dar guvernul Regatului Unit a indicat vineri că a pus capăt liberei circulații și nu a dorit să redeschidă acea conversație, chiar și cu condiții stricte privind durata șederii.

„Nu introducem o schemă de mobilitate a tinerilor la nivelul UE – libera circulație în UE a fost încheiată și nu există planuri de a o introduce”, a precizat un purtător de cuvânt al guvernului.

Cu toate acestea, ei au remarcat că guvernul ar fi bucuros să încheie acorduri individuale cu statele membre. Se știe că Regatul Unit dorește să încheie un acord cu Franța.

Guvernul umblă la datoriile companiilor din industria de apărare, pentru a atrage investitori CITEȘTE ȘI Guvernul umblă la datoriile companiilor din industria de apărare, pentru a atrage investitori

O sursă a spus că Regatul Unit a vrut să „aleagă cu atenție” țările în care dorește astfel de programe.

Schema de mobilitate a tinerilor nu ar reprezenta o revenire la libertatea de mișcare și, dacă s-ar conveni, ar necesita o viză YMS, dovada unor fonduri suficiente pentru propria întreținere și o asigurare de sănătate.

viewscnt
Afla mai multe despre
brexit
mobilitate tineri
comisia europeana