Ședință extraordinară a Camerei Deputaților pentru abrogarea OUG 114/2018

Ședință extraordinară a Camerei Deputaților pentru abrogarea OUG 114/2018
Profit.ro
Profit.ro
scris 26 aug 2019

Biroul Permanent al Camerei Deputaților se întrunește astăzi de la ora 12.30 pentru a aproba solicitarea Opoziției privind convocarea unei sesiuni extraordinare în perioada 26-30 august, în care să se abroge celebra OUG nr. 114/2018, care a modificat radical legislația în energie, telecom și banking, spre nemulțumirea companiilor de profil, dar și Legea recursului compensatoriu și OUG 51/2019, cea care a scos transportul rutier interjudețean de persoane din sfera serviciilor publice.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

Deputații PNL, USR, PMP și Pro România au semnat pentru convocarea sesiunii extraordinare în perioada 26 – 30 august, scrie News.ro.

Parlamentarii opoziției cer ca în sesiunea extraordinară să fie dezbătute: abrogarea legii recursului compensatoriu, abrogarea Ordonanței 51/2019 care scoate transportul rutier interjudețean de persoane din sfera serviciilor publice, respingerea OUG 114 și respingerea Legii privind amnistia și grațierea.

Germania produce de zece ori mai multă înghețată decât România CITEȘTE ȘI Germania produce de zece ori mai multă înghețată decât România

Pe circuitul de aprobare al Camerei Deputaților se află de mai mult timp proiectul legii de aprobare a OUG nr. 19/2019, cea care a mai "îndulcit" prevederile OUG 114.

La finalul lunii mai, Biroul Permanent al Camerei a decis că și Comisia de Industrii și Servicii, condusă de social-democratul Iulian Iancu, propus recent pentru funcția de vicepremier și care de ani buni acționează ca un "ministru din umbră" informal al PSD pe probleme energetice, va participa la elaborarea raportului asupra proiectului legii de aprobare a OUG nr. 19/2019.

Comisia lui Iancu va participa la întocmiea raportului în urma deciziei în acest sens a Biroului Permanent al Camerei Deputaților, decizie luată pe 28 mai, la o zi după ce Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) l-a condamnat definitiv pe fostul lider al PSD și al Camerei Liviu Dragnea la 3 ani și jumătate de închisoare cu executare.      

Proiectul a trecut de Senat pe 6 mai, prin adoptare tacită. Guvernul a aprobat OUG nr. 19/2019 la finalul lunii martie, aceasta fiind publicată imediat după aceea în Monitorul Oficial. Cele mai importante ajustări operate au fost cele legate de taxa pe activele bancare, iar în actul parafat în ședința de Guvern au fost incluse și elemente de "schimbare a schimbării" elaborate în ceasul al doisprezecelea.

viewscnt
Afla mai multe despre
oug 114
oug 19/2019
iulian iancu
abrogarea oug 114
taxa pe lacomie
taxa telecom
plafonare pret gaze