SUA impun noi sancțiuni Iranului în sectoarele industriei, textil și minier și unor lideri iranieni implicați în atacul cu rachete din Irak

SUA impun noi sancțiuni Iranului în sectoarele industriei, textil și minier și unor lideri iranieni implicați în atacul cu rachete din Irak
Profit.ro
Profit.ro
scris 10 ian 2020

Statele Unite au decis să impună noi sancțiuni Iranului în urma tirurilor de rachete vizând baze militare în care se află trupe americane în Irak, a anunțat vineri secretarul Trezoreriei Steven Mnuchin, relatează Reuters. citat de News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

Aceste sancțiuni vizează atât sectoare ale economiei iraniene - industrie, textil, minier -, cât și lideri iranieni implicați în atacurile cu rachete din Irak de la 8 ianuarie.

Iranul voia ”fără vreo îndoială” să omoare militari americani în aceste atacuri, a denunțat, la rândul său, secretarul de Stat american Mike Pompeo.

Impunerea sancțiunilor a fost anunțată de Mnuchin, la Casa Albă, într-o conferință de presă comună cu Pompeo.

Tensiunile dintre Washington șii Teheran s-au amplificat după ce președintele american Donald Trump a retras unilateral Statele Unite din Acordul de la Viena din 2015 în dosarul nuclear iranian încheiat de predecesorul său Barack Obama și a reimpus sancțiuni ridicate în baza acordului și le-a înăsprit.

Un zbor Lufthansa Frankfurt-Teheran, întors din drum după o oră, după anunțul lui Trudeau cu privire la doborârea avionului UIA în Iran CITEȘTE ȘI Un zbor Lufthansa Frankfurt-Teheran, întors din drum după o oră, după anunțul lui Trudeau cu privire la doborârea avionului UIA în Iran

Temeri cu privire la izbucnirea unui război între Statele Unite și Iran în Orientul Mijlociu au izbucnit săptămâna trecută, după ce Washingtonul l-a asasinat vineri într-un atac cu un avion fără pilot (dronă), la Bagdad, pe generalul iranian Qassem Soleimani, și în urma represaliilor iraniene în Irak.

Cele două părți par că s-au îndepărtat de marginea prăpăstiei unui război, însă Trump a amenințat miercuri Teheranul cu noi sancțiuni.

viewscnt
Afla mai multe despre
iran
sua
sanctiuni