VIDEO Macron s-a dus la sediul NASA

VIDEO Macron s-a dus la sediul NASA

Inquam Photos

Profit.ro
Profit.ro
scris 1 dec 2022

Președintele francez Emmanuel Macron a început o vizită în Statele Unite, printr-un tur la sediul agenției spațiale americane NASA împreună cu vicepreședintele SUA, Kamala Harris, relatează dpa.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

Macron urmează să fie primit de omologul său Joe Biden la Casa Albă, arată Agerpres.

Administrația americană a descris Franța drept 'aliatul cel mai vechi' și a lăudat angajamentul lui Macron după invazia rusă în Ucraina.

Valeriu Stoica anunță - PSD și PNL vor să comaseze alegerile locale și parlamentare CITEȘTE ȘI Valeriu Stoica anunță - PSD și PNL vor să comaseze alegerile locale și parlamentare

Cu toate acestea, se așteaptă ca Biden și Macron să abordeze și unele subiecte sensibile.

În timpul întâlnirii cu președintele francez, Kamala Harris a salutat în Paris 'un aliat vital' al SUA, iar amândoi au subliniat importanța cooperării în spațiul extraterestru.

Macron a descris spațiul ca un nou loc de conflict, ceea ce face cu atât mai importantă cooperarea între state care sunt la fel de angajate față de știință și valori democratice comune.

Discuțiile dintre Biden și Macron, care vor fi precedate de un dineu informal, se vor axa pe războiul din Ucraina și vor mai aborda subiecte precum China, Iran, regiunea indo-pacifică și cooperarea economică, de exemplu în sectorul energetic, potrivit unui comunicat emis de administrația americană în avans.

Franța se află în centrul a multe dintre aceste probleme, a afirmat directorul de comunicare al Casei Albe, John Kirby, care l-a numit pe Macron 'un lider dinamic' în G7, 'mai ales acolo, în Europa'. Acesta este motivul pentru care Biden l-a ales ca oaspete pentru prima vizită de stat pe care o găzduiește la Casa Albă, a adăugat oficialul american.

viewscnt
Afla mai multe despre
macron
nasa