Ikea schimbă strategia - pregătește tăieri de prețuri după ce și-a ajutat și angajații cu bani și reduceri mai mari

Ikea schimbă strategia - pregătește tăieri de prețuri după ce și-a ajutat și angajații cu bani și reduceri mai mari
scris 30 nov 2022

Ikea, cel mai mare retailer de mobilier din lume, pregătește reduceri suplimentare de preț, pe măsură ce unele cheltuieli de transport, în principal maritim, se reduc, iar lanțurile de aprovizionare se stabilizează, o inversare față de majorările de preț operate anul trecut pentru a contracara inflația în creștere.

„Suntem optimiști să continuăm să ne concentrăm pe scăderea prețurilor acolo unde putem”, a transmis Tolga Oncu, șeful departamentului de retail al Ingka, proprietarul Ikea, conform Reuters.

FOTO Excremente de urs la conservă, „autentic secuiești”, vândute în România. Șeful OPC: Nu mi-a venit să cred CITEȘTE ȘI FOTO Excremente de urs la conservă, „autentic secuiești”, vândute în România. Șeful OPC: Nu mi-a venit să cred

Recent, Ikea a decis să lanseze un fond social cu o valoare de 10 milioane de euro și de asemenea să ofere angajaților reduceri mai mari de prețuri la achizițiile din magazine, în ideea a-și ajuta salariații să facă față creșterii costului vieții.

Ingka Group, care deține cea mai mare parte a magazinelor Ikea, inclusiv cele din Europa, principala piață a grupului, a precizat că fondul social îi va sprijini pe angajații care se confruntă cu cele mai mari dificultăți financiare pe parcursul anului fiscal care se va încheia în luna august 2023.

TABEL Puterea medie de cumpărare în România, cu 51% sub media europeană. Clujul a depășit Timișul. Situația pe țări CITEȘTE ȘI TABEL Puterea medie de cumpărare în România, cu 51% sub media europeană. Clujul a depășit Timișul. Situația pe țări

De asemenea, firma care are aproximativ 170.000 de angajați în 31 de țări a informat că va dubla reducerile de prețuri, până la 30%, oferite salariaților la cumpărarea de alimente de la restaurantele din cadrul magazinelor Ikea, precum și pentru mai mult de 2.000 de produse care permit realizarea de economii la energie precum becuri.

"Criza costului vieții afectează în mod serios foarte mulți oameni. Vrem să fim în măsură să ne sprijinim angajații în această perioadă", a informat retailerul.

Companiile din întreaga Europă au început să implementeze măsuri pentru a-și ajuta angajații să facă față costurilor la alimente și energie pe parcursul iernii.

Grupul suedez Ingka este unul dintre cele 12 grupuri diferite de companii care dețin și operează Ikea în baza unor acorduri de franciză cu Inter Ikea Systems BV. Grupul Ingka are trei domenii de activitate: Ikea Retail, Ingka Investments și Ingka Centre. Grupul Ingka este un partener strategic în sistemul de franciză Ikea, operând 378 de magazine Ikea în 30 de țări. 

viewscnt
Afla mai multe despre
ikea
reduceri