Xi Jinping anunță ”parteneriat strategic” cu Siria, țară izolată internațional, după vizita lui Bashar al-Assad în China, prima din ultimii 20 de ani

Xi Jinping anunță ”parteneriat strategic” cu Siria, țară izolată internațional, după vizita lui Bashar al-Assad în China, prima din ultimii 20 de ani
Profit.ro
Profit.ro
scris 22 sep 2023

China și Siria urmează să încheie un ”parteneriat strategic”, anunță vineri președintele chinez Xi Jinping, cu ocazia vizitei omologului său Bashar al-Assad, izolat și vizat de sancțiuni internaționale și care se află în căutare de fonduri în vederea reconstrucției țării sale devastate de război, relatează AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

”Azi (vineri) vom anunța în comun crearea unui parteneriat strategic China-Siria care va fi o etapă importantă în istoria relațiilor bilaterale”, a declarat președintele chinez, citat de televiziunea chineză de stat CCTV.

Bashar al-Assad, izolat pe scena internațională și aflat în căutare de fonduri pentru reconstrucția Siriei, a început joi prima sa vizită oficială în China din ultimii aproape 20 de ani, cu speranța, potrivit Beijingului, de a ridica relațiile siriano-chineze la ”un nou nivel”.

Conflict agravat între două state membre G20. India oprește acordarea de vize pentru canadieni și cere Ottawa să-și reducă numărul diplomaților CITEȘTE ȘI Conflict agravat între două state membre G20. India oprește acordarea de vize pentru canadieni și cere Ottawa să-și reducă numărul diplomaților

El caută fonduri în vederea econstrucției Siriei, în urma unui război sângeros care a antrenat distrugeri masive ale infrastructurii și a redus la neant mai multe sectoare ale economiei siriene, în contextul în care Damascului i s-au impus sancțiuni internaționale grele.

”Credem că vizita președintelui Bashar al-Assad va consolida încrederea politică și cooperarea în diverse sectoare între cele două țări, ridicând legăturile bilaterale la un nou nivel”, a declarat joi o purtătoare de cuvânt a Ministerului chinez de Externe, Mao Ning.

China este unul dintre aliații lui al-Assad, pe care l-a susținut în Consiliul de Securitate al ONU, abținându-se cu regularitate la votul unor rezoluții împotriva puterii siriene.

viewscnt
Afla mai multe despre
xi jinping
bashar al assad
parteneriat china siria