Profitul net al Digi Communications s-a înjumătățit

Profitul net al Digi Communications s-a înjumătățit
Adrian Dumitrache
Adrian Dumitrache
scris 14 aug 2018

Digi Communications, compania care concentrează activitățile operatorului telecom RCS&RDS, a realizat în prima jumătate a anului un profit înainte de impozitare de 26,4 milioane de euro, de la 36,3 milioane de euro în iunie 2017, la venituri totale de 475,8 milioane de euro, comparativ cu 453,9 milioane de euro intervalul ianuarie – iunie 2017.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

Pe piața din România, cu ponderea cea mai ridicată, veniturile totale au avansat cu 1,7%, la 335,2 milioane de euro, potrivit datelor din raportul semestrial al Digi Communications dat publicității înainte de începerea ședinței bursiere de marți.

În privința cheltuielilor din exploatare ale Digi, acest indicator a urcat la 416,6 milioane de euro, de la 399,1 milioane de euro în iunie 2017.

ANCOM lansează tarifele de acces la infrastructura RCS&RDS în Oradea CITEȘTE ȘI ANCOM lansează tarifele de acces la infrastructura RCS&RDS în Oradea

Operațiunile din România au generat cheltuieli operaționale de 205,7 milioane de euro, în coborâre cu 7,5% față de iunie 2017.

Profitul Digi din exploatare a urcat cu 2,9% în perioada analizată, la 57,587 milioane de euro.

În schimb, profitul net înregistrat în primele șase luni s-a înjumătățit, 15,3 milioane de euro, de la 31,83 milioane de euro în iunie 2017.

Piața din România

RCS&RDS a consemnat venituri din servicii de televiziune prin cablu în sumă de 93,7 milioane de euro, cu 4% mai mult față de iunie 2017, pe fondul majorării numărului de linii generatoare de venituri (RGU) cu 7,7%, la 3,148 milioane. Pe de altă parte, ARPU (venitul mediu pe utilizator) a scăzut cu 1,9%, la 5,1 euro.

RCS&RDS - amendat pentru că ar fi prelucrat excesiv date cu caracter personal fără consimțământul persoanelor vizate CITEȘTE ȘI RCS&RDS - amendat pentru că ar fi prelucrat excesiv date cu caracter personal fără consimțământul persoanelor vizate

Avansul numărului de abonați de servicii internet fix și date cu 8,7%, la 2,237 milioane, a avut ca efect majorarea cu 4,8% a veniturilor pe acest segment de business, la 89 milioane de euro.

“Numărul de RGU din serviciile noastre de televiziune prin cablu a crescut de la aproximativ 2.924 mii la 30 iunie 2017, la aproximativ 3.148 mii la 30 iunie 2018, o creștere de aproximativ 7,7%, iar numărul de RGU din serviciile de internet și date fixe rezidential a crescut de la aproximativ 2.058 mii la 30 iunie 2017 la aproximativ 2.237 mii la 30 iunie 2018, o creștere de aproximativ 8,7%. Aceste creșteri au fost în principiu datorate pachetelor atractive de internet fix si date”, se arată în raportul semestrial al Digi Communications.

Serviciile de telecomunicații mobile au consemnat un avans de 14,1%, la 88,1 milioane de euro, în condițiile unui recul ușor, de 0,4%, al numărului de abonați, la 3,367 milioane, și al majorării ARPU cu 10%, la 4,4 euro.

RCS&RDS reduce suprataxele de roaming. Noile tarife CITEȘTE ȘI RCS&RDS reduce suprataxele de roaming. Noile tarife

Telefonia fixă a generat venituri de 11,1 milioane de euro, cu 6,7% mai puțin comparativ cu iunie 2017, iar serviciile de televiziune prin satelit (DTH) au coborât cu 9,7%, la 16,7 milioane de euro.

“Numărul de RGU din serviciile DTH a scăzut de la aproximativ 618 mii la data de 30 iunie 2017 la 564 mii la data de 30 iunie 2018, o scădere de aproximativ 8,7%. Această scădere s-a datorat în principal faptului că un număr de abonați DTH au încetat contractele, s-au mutat la concurenți sau au migrat de la serviciile noastre de DTH la serviciile noastre de televiziune prin cablu. Numărul RGU de clienți rezidențiali abonați la serviciile de telefonie fixă a scăzut de la 1.170 mii la data de 30 iunie 2017 la aproximativ 1.092 mii la data de 30 iunie 2018, o scădere de aproximativ 6,7%”, se mai spune în raportul semestrial al Digi.

La finele lunii iunie, împrumuturile purtătoare de dobândă pe termen scurt se situau la 98,3 milioane de euro, iar cele purtătoare de dobânda pe termen lung totalizau 780 milioane de euro.

Grupul Digi include Digi Communications NV Olanda, RCS&RDS și entitățile afiliate acesteia. Entitatea-mamă a grupului este Digi Communications NV, societate înființată în Olanda cu locul desfășurării activității și sediul în România.

RCS&RDS a testat viteza 5G de până la 10 Gbps, prin intermediul unei platforme prototip CITEȘTE ȘI RCS&RDS a testat viteza 5G de până la 10 Gbps, prin intermediul unei platforme prototip

Activitățile principale sunt desfășurate de RCS&RDS (România), Digi T.S. kft (Ungaria), Digi Spain Telecom SLU și Digi Italy SL.

În data de 11 aprilie 2017, societatea și-a schimbat denumirea în Digi Communications NV, fosta sa denumire fiind Cable Communications Systems NV.

RCS&RDS a fost înființată în 1994 sub numele Analog CATV și a început inițial activitatea ca operator de cablu TV în mai multe orașe din România.

În anul 1996, ca urmare a fuziunii cu o parte a unui alt operator de cablu (Kappa), denumirea societății a devenit Romania Cable Systems (RCS).

Doi ani mai târziu, RCS a înființat o noua filială, Romania Data Systems (RDS) pentru a oferi servicii de internet, date și telefonie fixă pe piața din România.

RCS&RDS despre concurență pe fix: abonații noștri pot migra spre operatorii mobili, care sunt mai puternici ca noi CITEȘTE ȘI RCS&RDS despre concurență pe fix: abonații noștri pot migra spre operatorii mobili, care sunt mai puternici ca noi

În august 2005, RCS a absorbit, prin fuziune, filiala RDS și si-a schimbat denumirea în RCS&RDS.

Compania a evoluat istoric atât prin dezvoltarea infrastructurii, prin achiziția unor operatori de telecomunicatii, cât si prin relații cu clienții.

Grupul furnizeaza servicii de telecomunicații pentru cablu TV (televiziune prin cablu), servicii de internet fix și mobil și date, telefonie fixă și mobilă și televiziune prin satelit direct în casă (DTH) în România, Ungaria, Spania și Italia.

RCS&RDS a ajuns cu fibra optică în casele a 5 milioane de români CITEȘTE ȘI RCS&RDS a ajuns cu fibra optică în casele a 5 milioane de români

Cea mai mare societate operațională din grup este RCS&RDS.

Acționarul principal al Digi este RCS Management, o societate înființată în România, care este controlată prin RCS Management de Zoltan Teszari.

Digi Communications s-a listat la cota Bursei de Valori București în luna mai 2017, unde acțiunile au avut o traiectorie descendentă în piață, la sub 30 lei/acțiune, de la sub cel de 40 lei/acțiune al ofertei publice.

viewscnt
Afla mai multe despre
digi communications
rcs&rds
venituri
profit
internet
telefonie