Digi Communications a lansat un program de răscumpărare de acțiuni

Digi Communications a lansat un program de răscumpărare de acțiuni
scris 8 iun 2018

Digi Communications, intrată în urmă cu aproximativ 1 an pe bursă, a lansat un program de răscumpărare de acțiuni clasa B, urmând ca pentru o perioadă de 12 luni, până la 1 mai 2019, să achiziționeze până la 10% din capitalul social subscris de clasa B, respectiv, 3,4 milioane acțiuni, la un preț maxim per acțiune de clasa B egal cu media celui mai mare preț din fiecare dintre cele cinci zile de tranzacționare înainte de data achiziției plus 5% (preț maxim) și la un preț minim per acțiune simplă egal cu media celui mai mic preț din fiecare dintre cele cinci zile de tranzacționare înainte de data achiziției minus 5% (preț minim).

În debutul acestui program se intenționează ca, începând cu 11 iunie 2018, să fie achiziționat un volum total de 500.000 acțiuni de clasa B, ce va putea fi ajustat in limitele precizate.

În condițiile unui declin al veniturilor în România, Digi Communications a obținut în primele 3 luni ale acestui an un profit net de 14,8 milioane euro, cu aproximativ 1 milion de lei mai puțin decât în perioada similară a anului trecut.

Digi Communications (DIGI), compania care concentrează activitățile operatorului telecom RCS&RDS, a realizat în primul trimestru venituri totale de 232,8 milioane euro, cu 2,69% mai mari decât cele de 226,7 milioane euro. Este un rezultat obținut grație operațiunilor de peste graniță pentru că în România activitatea pare plafonată. Veniturile pentru operațiunile locale au suferit un declin de 0,78%, la 164,00 milioane euro, de la 165,3 milioane euro.

Compania și-a mărit încasările pe segmentul de cablu TV, internet și telefonie mobilă, însă aceste ameliorări nu au putut acoperi reculul de pe telefonia fixă, satelit și mai ales prăbușirea cu 42% de la capitolul „Alte venituri”, care include distribuția de aparate și echipamente telecom sau publicitatea difuzată prin rețelele proprii de comunicații.

Șantierul Naval Orșova a închis pe profit primele 3 luni ale anului, față de pierderea de aproximativ 665.000 de lei de la T1 2017 CITEȘTE ȘI Șantierul Naval Orșova a închis pe profit primele 3 luni ale anului, față de pierderea de aproximativ 665.000 de lei de la T1 2017

În primele 3 luni ale acestui an, cheltuielile totale ale Digi s-au majorat cu 12,45%, la 31,6 milioane euro, de la 28,1 milioane euro, iar în acest context, profitul net a coborât cu 6,33%, la 14,8 milioane euro, de la 15,8 milioane euro. Pentru anul 2017, compania a raportat un câștig net de 61,70 milioane euro, de peste 5 ori mai mare decât cel de 11,78 milioane euro realizat în 2016.

La data de 31 martie, activele totale ale companiei se ridicau la 1,36 miliarde euro, în creștere cu 1,49% față de cele de 1,34 miliarde euro. Digi rămâne o companie puternic îndatorată, nivelul obligațiilor menținându-se relativ constant în intervalul de raportare în jurul reperului de 1,20 miliarde euro.

La începutul acestui an, Digi a rostogolit cu succes o parte din această datorie, contractând de la Citibank, London Branch și ING Bank o facilitate sindicalizată cu maturitate de 5 ani în sumă de 163 milioane euro, în vederea înlocuirii împrumutului de tip bridge accesat de la aceiași finanțatori în octombrie 2017 pentru acoperirea costurilor de cumpărare a Invitel Tavkozlesi, tranzacție anunțată în vară la valoarea de 140 milioane euro.

Titlurile Digi Communications s-au listat acum un an la Bursa de Valori București și s-au înscris încă de la început pe o traiectorie descendentă în piață.

Compania are astăzi o capitalizare de circa 3 miliarde lei.

viewscnt
Afla mai multe despre
rcs&rds
digi communications
bvb
bursa