RCS&RDS a testat viteza 5G de până la 10 Gbps, prin intermediul unei platforme prototip

RCS&RDS a testat viteza 5G de până la 10 Gbps, prin intermediul unei platforme prototip
Adrian Dumitrache
Adrian Dumitrache
scris 3 mai 2018

Operatorul telecom RCS&RDS a realizat, joi, alături de Ericsson, unul dintre cei mai importanți furnizori de soluții de comunicații, o prezentare introductivă referitoare la capabilitățile tehnologiei 5G, precum și funcționalitățile care asigură puntea între 4G și 5G.

“Astăzi am făcut împreună un prim pas către conectarea la tehnologia 5G. Rețeaua Digi Mobil este pregătită pentru evoluția către 5G, iar aceasta le va permite utilizatorilor Digi Mobil, companii, instituții de stat, dar și utilizatori rezidențiali, să se conecteze la obiectele care ne înconjoară, în ceea ce va însemna Internet of Thing (IoT) și societatea interconectată, indiferent de distanțele care ne separă, la o scară fără precedent, schimbând modul în care interpretăm și modelăm lumea. Noile echipamente din rețeaua noastră sunt deja la nivelul tehnologiei viitoare 5G, permițându-ne în viitor să le oferim utilizatorilor Digi Mobil o experiență îmbunătățită, cu functionalități 5G: viteza de acces mărită, latență redusă, IoT. Nu în ultimul rând, oferta de internet nelimitat pentru clienții pe bază de abonament ai Digi Mobil este esențială pentru o dezvoltarea economiei și lumii digitale din România”, a declarat Valentin Popoviciu, vicepreședinte RCS&RDS într-o conferință de presă.

Urmărește-ne și pe Google News

Prezent la eveniment, șeful Ericsson Romania, Dragoș Mircea Rebegea, a afirmat că, până în anul 2023, 20% din populația lumii va avea acoperire 5G.

Evenimente
24 octombrie - IMM-urile, oxigen pentru România
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
EXCLUSIV Orange România, amendat pentru prelucrarea nelegală a datelor cu caracter personal. Soluțiile firmelor pentru GDPR vor fi anunțate și detaliate la WeLoveDigital.forum CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Orange România, amendat pentru prelucrarea nelegală a datelor cu caracter personal. Soluțiile firmelor pentru GDPR vor fi anunțate și detaliate la WeLoveDigital.forum

“Acesta va avea un impact enorm în ceea ce privește experiența utilizatorilor și transformarea digitală a industriilor și oraselor. Ericsson a semnat deja 40 de acorduri pentru a începe studiile 5G în întreaga lume. Cu aceasta demostrație, ne uitam la viitor și ceea ce va permite 5G. Este, de asemenea, un pas înainte în călătoria românească spre 5G”, a spus Rebegea.

Tehnologia 5G promite să ofere clienților viteze de acces la internet mobil mai mari și va permite operatorilor de co­municații să aibă costuri de până la de zece ori mai mici decât în cazul rețelelor actuale.

RCS&RDS a lansat, în octombrie 2017, serviciul Voce 4G (VoLTE), care permite realizarea unei convorbiri telefonice prin rețeaua 4G, fără a mai necesita trecerea automată a terminalului din rețeaua de date 4G către cea clasică pentru voce, 3G.

În cadrul conferinței, RCS&RDS a testat viteza 5G de până la 10 Gbps, prin intermediul unei platforme prototip, precum și latența semnalului, redusă la o zecime față de cea uzuala pentru tehnologia actuală 4G.

Metrorex își upgradează sistemul IT cu aproape 1 milion de euro CITEȘTE ȘI Metrorex își upgradează sistemul IT cu aproape 1 milion de euro

“Astfel, putem estima că, prin intermediul tehnologiei 5G, utilizatorii vor experimenta accesul la internet mobil de mare viteză chiar și în zone aglomerate cum ar fi concerte si festivaluri sau evenimente sportive, fără a fi afectați de limitări ale vitezelor, interferente sau instabilitatea semnalului”, a spus Popoviciu.

De asemenea, reprezentanții operatorului au prezentat modalitatea prin care viitoarele aplicații de monitorizare dinamică a traficului pot detecta obiectele și pot determina poziția acestora în timp real, cu aplicabilități multiple pentru soluțiile de tip smart city, managementul traficului sau siguranța publică, precum și potențialul roboticii în cloud, respectiv cum poate fi controlat un robot la distanță.

Digi Communications (DIGI), compania care deține operatorul telecom RCS&RDS, a realizat anul trecut un câștig pretaxare EBITDA ajustat de 287,5 milioane euro, cu 9,19% mai mare decât cel de 263,3 milioane euro din 2016, însă, la nivelul profitului net, creșterea este de 423%.

Telekom Romania Mobile Communications și-a numit un nou administrator, fost partener de afaceri cu actualul ministru al Comunicațiilor CITEȘTE ȘI Telekom Romania Mobile Communications și-a numit un nou administrator, fost partener de afaceri cu actualul ministru al Comunicațiilor

Compania a realizat în 2017 venituri de 916,55 milioane euro, în urcare cu 8,76% față de cele de 842,75 milioane euro din exercițiul financiar precedent, conform raportări anuale preliminare.

În același interval de raportare, cheltuielile de exploatare s-au majorat cu 5,95%, la 800,84 milioane euro, de la 755,85 milioane euro.

Digi Mobil este serviciul de comunicatii mobile din portofoliul operatorului RCS&RDS.

Rețeaua Digi Mobil este construită și funcționează în tehnologiile 3G și 4G, în benzile de frecvență 900 MHz (3G), 2.100 MHz (3G și 4G LTE FDD în banda 1),  2.600 MHz (LTE TDD în banda 38) și 3.700 Mhz (LTE TDD în banda 43).

Ericsson este unul dintre cei mai mari producători internaționali de echipmente telecom.

viewscnt
Afla mai multe despre
rcs&rds
ercisson
5g
test
platforma
iot