România va deveni membră a Băncii Asiatice pentru Investiții în Infrastructură, considerată contrapondere a Băncii Mondiale, urmând să achite peste 30 milioane dolari

România va deveni membră a Băncii Asiatice pentru Investiții în Infrastructură, considerată contrapondere a Băncii Mondiale, urmând să achite peste 30 milioane dolari
Ovidiu Bărbulescu
Ovidiu Bărbulescu
scris 15 feb 2017

România va deveni membră a Băncii Asiatice pentru Investiții în Infrastructură (AIIB) prin subscrierea a 1.530 de acțiuni, reprezentând o valoare totală a capitalului de 153 milioane dolari SUA, din care 30,6 milioane dolari SUA capital vărsat, plătibil în 5 tranșe egale.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iunie - Medika TV - Maratonul Sănătății dentare. Parteneri: Corina Dent, Excedent, Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics
27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a). Parteneri: Auchan, Kaufland, Liberty Steel
25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar

Guvernul urmează să aprobe transmiterea unei scrisori conducerii AIIB, semnate de către prim-ministru și ministrul Finanțelor, prin care România acceptă aceste condiții financiare propuse de conducerea Băncii.

Banca este condusă de China și considerată o contrapondere față de Banca Mondială, condusă de Statele Unite ale Americii.

Ministrul Comunicațiilor, care coordonează ICI, se opune ideii ca Fiscul să afle direct cine sunt proprietarii domeniilor.ro: poate fi o problemă legală! CITEȘTE ȘI Ministrul Comunicațiilor, care coordonează ICI, se opune ideii ca Fiscul să afle direct cine sunt proprietarii domeniilor.ro: poate fi o problemă legală!

În ianuarie, la momentul înființării, oficialii AIIB au anunțat că vor acorda primele împrumuturi înainte de finele acestui an.

Cu un capital de 100 de miliarde de dolari, banca intenționează să stimuleze investițiile în infrastructurile de transport, energie și telecomunicații.

viewscnt
Afla mai multe despre
banca asiatica
investitii
infrastructura
romania
membra
guvern
actiuni
capital