Abia după tragedia de la Lacul Morii, dar și fără grabă, Guvernul va îmbunătăți legislația privind câinii fără stăpân, inclusiv periculoși sau agresivi. Sancțiunile, modificate

Abia după tragedia de la Lacul Morii, dar și fără grabă, Guvernul va îmbunătăți legislația privind câinii fără stăpân, inclusiv periculoși sau agresivi. Sancțiunile, modificate
Ovidiu Bărbulescu
Ovidiu Bărbulescu
scris 30 ian 2023

Guvernul urmează să adopte anul acesta un proiect de lege care vă îmbunătăți legislația privind regimul câinilor periculoși sau agresivi, respectiv cea privind programul de gestionare a câinilor fără stăpân, cât și Legea privind protecția animalelor. Proiectul va fi însă prezentat în Guvern tocmai în octombrie și va trebui adoptat apoi de Parlament, relevă date analizate de Profit.ro. 

De ce este important: La începutul acestui an, o femeie a fost omorâtă de o haită de câini în timp ce alerga în zona Lacul Morii din Capitală, iar autoritățile și oamenii politici nu au făcut decât să paseze responsabilitățile dintr-o parte în alta.

Urmărește-ne și pe Google News
FOTO DNA anunță de ce l-a reținut pe Victor Pițurcă CITEȘTE ȘI FOTO DNA anunță de ce l-a reținut pe Victor Pițurcă
Evenimente
24 octombrie - IMM-urile, oxigen pentru România
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

Acum, Guvernul arată că proiectul pe care îl va elabora până în ultima parte a anului ”își propune îmbunătățirea cadrului legal în vigoare reprezentat de Ordonanța de urgență a Guvernului nr.55/2002 privind regimul câinilor periculoși sau agresivi, republicată, cu modificările și ulterioare, Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 155/2001 privind aprobarea programului de gestionare a câinilor fără stăpân, cu modificările și completările ulterioare, și Legea nr.205/2004 privind protecția animalelor”.

Mai mult redactarea proiectului, care este în sarcina Ministerului Afacerilor Interne, va porni ”de la situațiile întâlnite și experiența practică dobândită în domeniu, respectiv revizuirea cadrului legal sancționator”.

Dosar de corupție cu flagrant la Antifrauda Fiscală: Doi inspectori, în arest la domiciliu după ce ar fi cerut 10.000 de euro mită CITEȘTE ȘI Dosar de corupție cu flagrant la Antifrauda Fiscală: Doi inspectori, în arest la domiciliu după ce ar fi cerut 10.000 de euro mită

Pentru a intra în vigoare, proiectul de lege va trebui adoptat apoi de ambele camere ale Parlamenrtului și promulgat de șeful statului, iar în acest ritm ar putea fi aplicat abia peste un an.   

viewscnt
Afla mai multe despre
caini
gestiona
periculos
stăpân
proiect
lege
guvern
lacul morii
deces
femeie
atac