Al doilea spital ca mărime din Fâșia Gaza a fost scos ”complet din funcțiune”, potrivit Ministerului Sănătății

Al doilea spital ca mărime din Fâșia Gaza a fost scos ”complet din funcțiune”, potrivit Ministerului Sănătății
Profit.ro
Profit.ro
scris 18 feb 2024

Al doilea spital ca mărime din Fâșia Gaza a fost scos ”complet din funcțiune”, a declarat duminică un purtător de cuvânt al Ministerului Sănătății din Gaza, citat de Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

”Există în prezent doar patru angajați medicali care îngrijesc pacienți” în spitalul Nasser din orașul Khan Younis, din sud, a declarat Ashraf al-Qidra pentru Reuters.

Potrivit acestuia, ”complexul medical Nasser este coloana vertebrală a asistenței medicale din sudul Fâșiei Gaza. Încetarea funcționării acestuia este o condamnare la moarte pentru sute de mii de palestinieni strămutați în Khan Younis și Rafah”, a spus el, potrivit News.ro.

O nouă companie IT intră în insolvență. Proprietarul, fost director al Microsoft România - ridicat de polițiști CITEȘTE ȘI O nouă companie IT intră în insolvență. Proprietarul, fost director al Microsoft România - ridicat de polițiști

Qidra a arătat că lipsa combustibilului și luptele din jurul unității medicale au scos-o din funcțiune.

Nasser era cel mai mare spital funcțional din Gaza până duminică și a fost asediat săptămâna aceasta în războiul Israelului cu gruparea militantă palestiniană Hamas.

Forțele israeliene au efectuat un raid în spital, joi, în căutarea de luptători ai Hamas.

viewscnt
Afla mai multe despre
fasia gaza
spital