Bugetul Capitalei, aprobat în unanimitate

Bugetul Capitalei, aprobat în unanimitate
Profit.ro
Profit.ro
scris 22 mar 2024

Consilierii generali ai Capitalei au votat vineri, în unanimitate, proiectul de buget al municipiului București. Hotărârea a fost adoptată după ce mai multe amendamente propuse de consilieri de la PSD și PNL au fost aprobate.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

Consilierii generali au votat, vineri, bugetul municipiului București, în urma mai multor dezbateri și după ce mai multe amendamente propuse de consilierii PSD și PNL au fost aprobate. Votul a fost unul nominal, la ședință participând atât consilierii prezenți în sală, cât și consilieri care s-au conectat online pentru a asista la dezbateri, scrie News.ro

Cinemaraton vrea să afle care sunt cele mai iubite fime românești CITEȘTE ȘI Cinemaraton vrea să afle care sunt cele mai iubite fime românești

Proiectul privind bugetul municipiului București a fost aprobat cu 51 de voturi ”pentru”, zero voturi ”împotrivă” și zero abțineri.

În cadrul dezbaterilor, consilierii PNL și PSD și cei de la USR s-au acuzat reciproc de faptul că au blocat votul pentru proiectul de buget în ședințele anterioare.
Liderii PSD București și PNL București, Gabriela Firea și Sebastian Burduja, prin consilierii generali ai ambelor formațiuni politice, au decis, marți, convocarea unei ședințe extraordinare de îndată a Consiliului General al Municipiului București, vineri, de la ora 10.00.

„Adoptarea bugetului Capitalei și deblocarea proiectelor primăriilor de sector, proiecte ținute la sertar de primarul general Nicușor Dan din răzbunare politică, sunt o necesitate pentru bucureșteni”, au transmis cei doi.

Amendamentele la buget ale celor două partide vizează alocarea suplimentară a sumei de 200 milioane de lei pentru subvenția la termoficare, respectiv 200 de milioane de lei în pentru subvenția la transportul public, precum și alocarea sumelor necesare pentru plata parțială a restanțelor la sprijinul pentru persoanele adulte cu dizabilități, 25 de milioane de lei pentru proiectul Banca de alimente, 25 de milioane de lei pentru deblocarea blocului social din Prelungirea Ghencea și sumele necesare pentru deblocarea proiectului Penetrație Ciurel - Autostrada A1.

„Pentru a debloca situația din Capitală, PSD București și PNL București vor depune amendamente comune la proiectul dezastruos de buget propus de primarul general Nicușor Dan. PSD București și PNL București își dau mâna pentru a salva Capitala de falșii salvatori. Orașul în care trăim, muncim și ne creștem cu toții copiii a suferit suficient în acești ultimi ani! Nu mai vrem mizerie, proiecte blocate din ambiții personale, ci un proiect comun pentru o Capitală a viitorului”, mai precizează comunicatul de presă semnat de cei doi lideri de la organizațiile PSD și PNL din București.

Anterior, Consiliul General al Municipiului București nu reușise, pentru a treia oară, să voteze bugetul Capitalei pe 2024, fiind înregistrate 17 voturi „pentru”, 23 de abțineri și un vot „împotrivă”. La fel ca la precedentele două ședințe, PNL și PSD s-au poziționat impotriva proiectului primarului.

viewscnt
Afla mai multe despre
buget
pmb