CGMB se asocieză cu CEC pentru consolidarea unui palat

CGMB se asocieză cu CEC pentru consolidarea unui palat
Profit.ro
Profit.ro
scris 29 feb 2024

Consiliul General al Municipiului București (CGMB) a aprobat consolidarea seismică și renovarea energetică a două clădiri rezidențiale multifamiliale de pe Bulevardul Dacia și Intrarea Al. Macedonski, cu investiții de peste 23 de milioane de lei exclusiv TVA, dintre care peste 10 milioane de lei exclusiv TVA reprezintă fonduri din PNRR, iar restul de la bugetul local.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

Consilierul municipal PSD Marius-Adrian Pavel i-a cerut demisia directorului Administrației Municipale pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic, Răzvan Munteanu, căruia i-a atras atenția că nu poate finaliza în doi ani lucrările la imobilul de pe Bulevardul Dacia

În replică, Răzvan Munteanu a spus că Administrația Municipală pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic se poate încadra în termenul prevăzut de leguitor în ceea ce privește finalizarea lucrărilor la clădirea de pe Bulevardul Dacia.

Afacerile dezvoltatorului cartierelor Greenfield și Luxuria din București au frânat puternic CITEȘTE ȘI Afacerile dezvoltatorului cartierelor Greenfield și Luxuria din București au frânat puternic

CGMB a mai aprobat acordul de parteneriat între municipalitate, prin Administrația Municipală pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic și CEC Bank S.A., pentru realizarea proiectului de consolidare seismică și creștere a performanței energetice a unei clădiri de pe Strada Lipscani nr. 18-20 (palatul fostei societăți de asigurări Dacia), arată Agerpres.

Pentru consolidarea seismică și eficientizarea energetică a imobilului a fost depusă o cerere în vederea obținerii unei finanțări prin Programul Național de Consolidare a Clădirilor cu Risc Seismic de aproximativ 52,3 de milioane de lei cu TVA pentru categoriile de cheltuieli din devizul general considerate eligibile. Pentru lucrările considerate neeligibile în cadrul programului, în valoare de circa 6,7 de milioane de lei cu TVA, cofinanțarea se asigură de la bugetul local.

Energia electrică este aproape gratuită în Spania CITEȘTE ȘI Energia electrică este aproape gratuită în Spania

O parte a imobilului de pe Strada Lipscani nr. 18-20 se află în administrarea Muzeului Municipiului București, potrivit hotărârii Consiliului General al Municipiului București nr. 419 din 31 iulie 2019.

În același imobil funcționează și o sucursală a CEC Bank S.A. al cărei drept de proprietate privată este înscris într-o carte funciară emisă de Sectorul 3.

Încetinirea economiei germane afectează piața muncii, numărul șomerilor a crescut în februarie CITEȘTE ȘI Încetinirea economiei germane afectează piața muncii, numărul șomerilor a crescut în februarie

Având în vedere faptul că spațiile ocupate de cele două proprietăți se întrepătrund la nivelul subsolului și parterului, iar o delimitare a acestora în vederea consolidării separate a părților de clădire nu este posibilă, imobilul trebuie tratat ca un tot unitar.

Pentru consolidarea seismică și creșterea performanței energetice a imobilului în cadrul Programului Național de Consolidare a Clădirilor cu Risc Seismic Ridicat se impune încheierea unui acord de parteneriat între municipalitate, prin Administrația Municipală pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic, în calitate de lider de parteneriat, și CEC Bank, în calitate de partener, ce va reglementa modalitatea de distribuire a cheltuielilor proiectului, respectiv participarea la finanțarea lui, pentru cheltuielile neeligibile, modalitatea de cooperare între parteneri, atât în timpul, cât și ulterior implementării proiectului, pe durata operării obiectivului de investiții.
 

viewscnt
Afla mai multe despre
cgmb
cec