DECIZIE Țigaretele electronice și produsele pentru încălzirea tutunului, interzise minorilor și la vânzare prin automate sau easybox. Obligații pentru livrări prin curier

DECIZIE Țigaretele electronice și produsele pentru încălzirea tutunului, interzise minorilor și la vânzare prin automate sau easybox. Obligații pentru livrări prin curier
Profit.ro
Profit.ro
scris 27 feb 2024

Vânzărea ţigaretelor electronice, flacoanelor de reumplere pentru ţigarete și dispozitivelor electronice pentru încălzirea tutunului va fi interzisă persoanelor care nu au împlinit 18 ani și, totodată, prin automate, respectiv prin dispozitive de tipul easybox/locker. Produsele de acets tip livrate prin curier vor trebui inscripționate cu avertisment, a decis Parlamentul, prin votul final al deputaților.     

Conform, proiectului, se interzice comercializarea prin automate a tuturor categoriilor de produse care conţin tutun, a ţigaretelor electronice, a flacoanelor de reumplere pentru ţigaretele electronice şi a dispozitivelor electronice pentru încălzirea tutunului.

Totodată, se interzice vânzarea tuturor categoriilor de produse care conţin tutun, a ţigaretelor electronice, a flacoanelor de reumplere pentru ţigaretele electronice şi a dispozitivelor electronice pentru încălzirea tutunului persoanelor care nu au împlinit vârsta de 18 ani.

Aceste interdicții erau valabile doar pentru produsele ”clasice” din tutun.

Ciolacu explică investitorilor americani comasarea și devansarea alegerilor pentru președinte CITEȘTE ȘI Ciolacu explică investitorilor americani comasarea și devansarea alegerilor pentru președinte

Prouectul mai prevede că se interzice vânzarea prin dispozitive de tipul easybox/locker a tuturor categoriilor de produse care conţin tutun, a ţigaretelor electronice, a flacoanelor de reumplere pentru ţigaretele electronice şi a dispozitivelor electronice pentru încălzirea tutunului.

Produsele menționate care se comercializează prin intermediul serviciilor de curierat trebuie să aibă tipărit pe colet, în mod cât mai lizibil, mesajul ”ATENȚIE! ACEST PACHET CONŢINE PRODUSE DIN TUTUN ŞI/SAU PRODUSE CARE CONŢIN NICOTINĂ.”

Pentru a intra în vigoare, proiectul trebuie doar promulgat de șeful statului.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
țigarete
electronice
tutun
încălzit
automat
easybox
vânzare
interdicție
parlament