DNA a deschis un dosar penal în legătură cu folosirea coloanelor oficiale

DNA a deschis un dosar penal în legătură cu folosirea coloanelor oficiale
Cristian Vasilcoiu
Cristian Vasilcoiu
scris 5 nov 2015

Procurorii DNA au deschis un dosar penal care vizează legalitatea folosirii coloanelor oficiale de către demnitari, afirmă surse judiciare. Cercetările au fost demarate după primirea unui denunț.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

Sursele citate adaugă că urmărirea penală a fost începută in-rem, adică în legătură cu posibila săvârșire a unor fapte de abuz în serviciu, nicio persoană nefiind inculpată în dosar, până în momentul de față.

Scandalul coloanelor oficiale a izbucnit după ce un polițist care îl însoțea pe vicepremierul Gabriel Oprea și-a pierdut viața într-un accident, în seara zilei de 20 octombrie.

Parchetul de pe lângă Tribunalul București a început, inițial, cercetări, pentru ca dosarul să fie ulterior declinat Parchetului General. Motivația a fost aceea că în dosar se conturează elementele comiterii unui abuz în serviciu, iar Parchetul Capitalei nu este competent să cerceteze un demnitar.

Biroul de Presă al DNA a confirmat, la solicitarea Profit.ro, deschiderea dosarului: "La data de 5 noiembrie 2015 s-a înregistrat un dosar penal, ca urmare a unui denunț, având ca obiect legalitatea folosirii repetate a dispozitivelor de însoțire în trafic, de către conducători de instituții, privind fapte aflate în competența de soluționare a DNA". 

Presa a relatat în ultimele săptămâni că printre cei care au folosit coloane oficiale se numără vicepremierul Gabriel Oprea, procurorul general Tiberiu Nițu, dar și patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Prea Fericitul Daniel. Cele trei persoane sunt menționate și în denunțul depus la DNA.  

viewscnt
Afla mai multe despre
dna
dosar penal
coloana oficiala