FOTO Control al comisarilor Gărzii de Mediu pe Dunăre, în plină perioadă de prohibiție

FOTO Control al comisarilor Gărzii de Mediu pe Dunăre, în plină perioadă de prohibiție

Foto via news.ro.

Profit.ro
Profit.ro
scris 22 apr 2024

Comisarii Gărzii de Mediu au verificat, în ultimele zece zile, tronsonul de Dunăre începând cu localitatea Călărași, până la Dunărea maritimă și Insula Mică a Brăilei. În urma controalelor au fost confiscate ustensile, 5 km de setcă monofilament și două ambarcațiuni. De asemenea, a fost întocmit un dosar penal pentru deținerea ilegală a trei exemplare de sturion.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

”Astăzi, 22 aprilie, de Ziua Mondială a Pământului, Garda Națională de Mediu, anunță finalizarea unei serii de acțiuni în domeniul biodiversității, care au vizat combaterea braconajului piscicol, în condițiile în care ne aflăm în plină perioadă de prohibiție la pescuit. Astfel, timp de 10 zile, comisarii GNM au desfășurat mai multe controale pe tronsonul de Dunăre începând cu localitatea Călărași, până la Dunărea maritimă și Insulă Mică a Brăilei”, a transmis Garda Națională de Mediu.

Nou mesaj al PPC (fostul Enel) către clienții din România, acum pentru mobilitate electrică CITEȘTE ȘI Nou mesaj al PPC (fostul Enel) către clienții din România, acum pentru mobilitate electrică

Instituția a precizat că acțiunile au fost conduse de Comisarii Generali Adjuncți Florin Bănică și Marius Nită și au beneficiat de suportul Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei.

”Echipele de comisari au ridicat în vederea confiscării, peste 5 km de setcă monofilament și 70 de vintire (ustensile folosite în braconajul piscicol). În plus, au confiscat și 2 ambarcațiuni, cu tot cu motoare, folosite, de asemenea, în capturarea ilegală a peștelui”, a mai transmis Garda de Mediu.

VIDEO Elevi români, campioni mondiali la robotică, în SUA CITEȘTE ȘI VIDEO Elevi români, campioni mondiali la robotică, în SUA

Sursa citată a anunțat, de asemenea, că a fost întocmit și un dosar penal pentru 2 persoane care dețineau 3 exemplare de sturion din specia păstrugă. Exemplarele au fost imediat eliberate în mediul lor natural.

“Prin acțiunile pe care le-am finalizat în ultima perioadă, se încheie o nouă etapă a luptei pe care Garda Națională de Mediu a instituit-o împotriva braconajului piscicol, mai ales în perioada de prohibiție. Aceste acțiuni vor continua și în perioada următoare, în încercarea de a descuraja practicile ilegale care afectează speciile protejate de lege”, a declarat Marius Nită, comisar general adjunct al Gărzii Naționale de Mediu.

viewscnt
Afla mai multe despre
delta
pescuit