Kremlinul anunță 11 arestări, incluzând 4 atacatori, în atentatul de la Moscova. UPDATE Bilanțul victimelor a ajuns la 115 de morți

Kremlinul anunță 11 arestări, incluzând 4 atacatori, în atentatul de la Moscova. UPDATE Bilanțul victimelor a ajuns la 115 de morți
Profit.ro
Profit.ro
scris 23 mar 2024

Kremlinul a anunțat sâmbătă arestarea a 11 persoane, inclusiv a celor "patru" atacatori, după atacul armat de vineri de la o sală de concerte de la periferia Moscovei, revendicat de gruparea jihadistă Statul Islamic (SI), în timp ce anchetatorii au anunțat că bilanțul victimelor a crescut la 93 de morți.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

17 iunie - Eveniment Profit.ro - Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, imobiliare.ro, Meta Estate, Nordis
25 iunie - Medika TV - Maratonul Sănătății dentare. Parteneri: Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics

"Directorul FSB (serviciul rus de securitate - n.r.), (Alexander) Bortnikov, l-a informat pe (președintele Vladimir) Putin despre arestarea a 11 persoane, inclusiv a celor patru teroriști implicați direct în atac", a precizat președinția pentru agențiile de presă ruse.

UPDATE Numărul victimelor în urma atacului de vineri seară de la periferia Moscova, revendicat de gruparea jihadistă Statul Islamic (SI), a crescut la 115 morți, a anunțat sâmbătă Comitetul de Anchetă din Rusia, potrivit Reuters și AFP.

Anterior, parlamentarul Alexander Kinștein a anunțat pe Telegram că două persoane suspectate că au comis vineri atacul mortal de la periferia Moscovei au fost reținute în regiunea rusă Briansk după o urmărire cu mașina. Alți suspecți au fugit pe jos într-o pădure din apropiere, a adăugat el, potrivit Agerpres.

SUA au informații privind responsabilitatea Statului Islamic pentru atacul de la Moscova: \ CITEȘTE ȘI SUA au informații privind responsabilitatea Statului Islamic pentru atacul de la Moscova: "I-am avertizat pe ruși!"

Bărbați înarmați îmbrăcați în camuflaj au deschis focul vineri cu arme automate asupra participanților la un concert la periferia Moscovei. Atacul a fost revendicat de militanții grupării jihadiste Statul Islamic.

Conform celui mai recent bilanț oferit de Comitetul de Anchetă din Rusia, 93 de persoane au murit în urma atacului. Anchetatorii au precizat că acestea sunt date preliminare și au atras atenția că este de așteptat ca numărul victimelor să crească.

viewscnt
Afla mai multe despre
moscova
atac
atentat
decese
victime
arest