MAE anunță că gestionează situația unui grup de 92 de români ajunși din Israel în Iordania și se fac demersuri pentru repatrierea lor prin curse aeriene

MAE anunță că gestionează situația unui grup de 92 de români ajunși din Israel în Iordania și se fac demersuri pentru repatrierea lor prin curse aeriene
Profit.ro
Profit.ro
scris 8 oct 2023

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) anunță că gestionează situația unui grup de 92 de români care au ajuns din Israel în Iordania și că se fac demersuri pentru a se găsi modalități de repatriere a lor, prin curse aeriene operate de diferite companii.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

”În contextul escaladării situației de securitate din Israel și Fâșia Gaza, urmare a demersurilor Celulei de Criză, convocată la data de 7 octombrie a.c. de către ministrul afacerilor externe, care activează în regim de permanență 24/7, Ministerul Afacerilor Externe (MAE) precizează că, în coordonare cu Ambasada României la Tel Aviv și Ambasada României la Amman, gestionează situația unui grup de 92 de cetățeni români ajunși pe teritoriul Iordaniei din Israel, care au solicitat sprijin pentru repatriere în contextul deteriorării situației de securitate din statul Israel și Fâșia Gaza. Celula de Criză MAE, împreună cu Ambasada României la Amman, face demersuri pentru identificarea unor posibilități optime de repatriere pentru aceștia prin curse operate de diferite companii aeriene care operează zboruri către România”, a transmis, duminică, MAE, potrivit News.ro.

Totodată, o echipă consulară mobilă din cadrul Centralei MAE se va deplasa la Tel Aviv pentru a sprijini activitatea Ambasadei României la Tel Aviv și a Oficiului de reprezentare al României la Ramallah.

Ministerul Afacerilor Externe reiterează recomandările adresate cetățenilor români care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească în Statul Israel, disponibile aici.

Cetățenii români se pot adresa Ambasadei României la Amman și își pot anunța prezența în regiune, comunicând astfel datele de identificare și propriile coordonate la adresa de e-mail amman@mae.ro și la numărul de telefon de permanență al Ambasadei României la Amman: +962 796 017 203.

viewscnt
Afla mai multe despre
israel
hamas
iordania
romani
repatriere