Mihai Toader, fost director al Poștei, la a treia condamnare la închisoare

Mihai Toader, fost director al Poștei, la a treia condamnare la închisoare

Sursa: ziuanews.ro

Cristian Vasilcoiu
Cristian Vasilcoiu
scris 16 oct 2015

Fostul director al Companiei Naționale Poșta Română Mihai Toader a fost condamnat la opt ani și șase luni de închisoare de Curtea de Apel București, într-un dosar în care a fost acuzat că a aprobat cumpărarea de produse informatice de la un offshore din Cipru la un preț de 12 ori mai mare decât cel real. Este a treia condamnare pentru Mihai Toader.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

Curtea de Apel București a admis contestația lui Mihai Toader împotriva deciziei Tribunalului, care îl condamnase la zece ani și șase luni de închisoare, și a redus pedeapsa cu doi ani. Aceeași decizie a fost luată și în ceea ce îi privește pe Emanoil Lepădatu, fost director economic, Andrei Marinescu, fost director de dezvoltare și Vasile Bărbuleț, fost șef al DEpartamentului IT. Decizia este definitivă.

Fosta conducere a Poștei Române va trebui să achite și prejudiciul cauzat companiei, estimat la 6,5 milioane de euro, la care se adaugă dobânzi și penalități. Prejudiciul a fost înregistrat ca urmare a încheierii unui contract cu un offshore din Cipru pentru cumpărarea de produse informatice la un preț de 12 ori mai mare decât cel al pieței. Offshore-ul nici măcar nu a dus la îndeplinire contractul, iar proiectul a fost realizat până la urmă de specialiștii IT angajați ai Poștei Române.

Mihai Toader a fost condamnat la patru ani de închisoare cu executare și în dosarul în care a încheiat, pentru angajații Poștei, asigurări la un preț mult mai mare decât cel al pieței. Tot patru ani, dar cu suspendare, a primit și în dosarul în care a fost acuzat, alături de foștii miniștri Tudor Chiuariu și Zsolt Nagy, de trecerea unui imobil din domeniul public al statului în proprietatea unei firme. 

viewscnt
Afla mai multe despre
toader
posta
condamnare