Obligația completării formularului PLF la intrarea în România a fost anulată

Obligația completării formularului PLF la intrarea în România a fost anulată
Profit.ro
Profit.ro
scris 11 mar 2022

Formularul de localizare a pasagerului (PLF), necesar a fi completat de orice persoană care intră pe teritoriul României, a fost abrogat de Guvern prin ordonanță de urgență. Odată cu publicarea ordonanței în Monitorul Oficial, formularul nu va mai trebui completat.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

De ce este important: Deși nu a mai prelungit starea de alertă, începând cu 9 martie, și a anulat obligațiile privind purtarea măștiior, certificatul de vaccinare și carantinarea, Guvernul nu anulase până acum prin lege formularul PLF. 

Ce lecții ne-a dat COVID19, care sunt încă vulnerabilitățile sistemului sanitar, ce soluții imediate au autoritățile pentru ca spitalele să devină instituții de sănătate sigure va fi anunțat, alături de multe alte noi acțiuni, la Videoconferința Profit Health.forum - Capacitatea sistemului medical de redresare și reziliență post 
Covid Ediția a X-a.

Videoconferința, programată pentru 31 martie și organizată împreună cu Asociația Română a Producătorilor Internaționali de Medicamente (ARPIM), GNP Guia Naghi & Partners și Nordis Group, va fi transmisă în direct și la PROFIT NEWS TV

Detalii AICI

”Având în vedere încetarea stării de alertă instituită pe teritoriul României, și respectiv încetarea aplicabilității măsurilor adoptate pentru prevenirea și combaterea pandemiei de COVID-19, aplicabile persoanelor care intră pe teritoriul României, referitoare la identificarea contacţilor unei persoane infectate cu virusul SARS-CoV-2, precum și măsurile referitoare la carantinarea persoanelor, menținerea obligației completării Formularului digital de intrare în România, cu cel mult 72 de ore înainte de intrarea pe teritoriul României sau în maximum 24 de ore de la intrarea în țară, reglementată conform prevederilor OUG nr. 129/2021, cu modificările și completările ulterioare, nu este justificată”, arată acum Guvernul.

EXCLUSIV Statul face o platformă care va scana dezinformări în online. Cine asociază Guvernul, președintele și premierul cu corupția ori incompetența e suspect de propagandă rusă în algoritmi propuși CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Statul face o platformă care va scana dezinformări în online. Cine asociază Guvernul, președintele și premierul cu corupția ori incompetența e suspect de propagandă rusă în algoritmi propuși

În plus, astfel Executivul vrea să evite aplicarea nejustificată de amenzi pentru necompletarea formularului și eventuale litigii cu cetățenii în cauză.

”De asemenea, elementele de fapt și de drept ale situației extraordinare ce impune recurgerea la această cale de reglementare ce nu poate fi amânată, sunt reprezentate de faptul că menținerea obligației referitoare la completarea Formularul digital de intrare în România poate conduce la aplicarea unor sancțiuni, ceea ce aduce atingere interesului public și poate genera apariția unor posibile litigii și cheltuieli suplimentarea pentru instituțiile implicate”, mai arată Executivul.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
guvern
formular
plf
completa
carbunaru
intrare
tara