Principala companie care comercializează carburanți pe piața autohtonă, OMV Petrom a ieftinit miercuri atât benzina, cât și motorina standard cu 4 bani pe litru în stațiile Petrom din capitală, prețul acestora ajungând la 7,59-7,64 lei/l, respectiv 8,5-8,51 lei/l, relevă date analizate de Profit.ro.
Compania vinde cea mai ieftină benzină, cu 7,59 lei, la cele 2 stații din apropierea sediului său central, stația de pe Jiului și stația Petrom City, unde se poate găsi și cea mai ieftină motorină comercializată de liderul pieței, la un preț de 8,5 lei/l.
Ieftinirile de miercuri vin după ce compania a redus marți prețul benzinei și motorinei standard în stațiile OMV tot cu 4 bani/l. Astfel, comparativ cu prețurile practicate în vacanța de Paște, de 7,71-7,86 lei/l la benzină și de 8,6,-8,7 la motorină, în prezent se poate cumpăra benzină standard OMV cu 7,67-7,82 lei/l, iar motorină standard cu 8,56-8,66 lei/l.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania
Lukoil a păstrat aceleași prețuri, de 7,62 -7,67 lei la benzină și de 8,48-8,51 lei/l la diesel.
MOL a ținut fix prețul benzinei, la 7,67-7,87 lei/l, însă a scumpit motorina cu 4 bani, la 8,6-8,71 lei/l.
Dezechilibrul dintre cerea și oferta de motorină de pe piața europeană și cea autohtonă a condus la o scumpire accelerată a acesteia în ultima lună. În timp ce benzina a rămas la prețuri similare, chiar ieftinindu-se în cazul unor comercianți, combustibilul diesel s-a scumpit accelerat în ultimele 40 de zile, ajungând să coste cu aproape 12% sau 91 bani/l mai mult decât benzina, o creștere de aproximativ 10 bani/l fiind înregistrată numai în săptămâna premergătoare Paștelui.
CITEȘTE ȘI PROFIT NEWS TV Claudiu Cazacu, Consulting Strategist XTB România: Este posibil să avem fluctuații considerabile pe piața criptomonedelor în perioada următoarePotrivit INS, în 2021, producția de țiței a României a fost de 3,1 milioane tone echivalent petrol (TEP), în timp ce importurile de țiței au fost de mai mult de 2 ori mai ridicate, de 6,8 milioane tep.
Doar una dintre cele 3 mari rafinării din România, Petrobrazi operată de OMV Petrom, folosește majoritar țiței autohton, celelalte două, Petrotel, deținută de Lukoil, și Petromidia, a Rompetrol, utilizând țiței rusesc, respectiv kazah, exportate prin terminalele din portul rus Novorosisk.
În plus, România a importat produse 3,9 milioane tep de produse petroliere, motorina fiind cel mai important dintre acestea.