Percheziții DNA la Direcția Regională Vamală București și alte 20 de locații. Mite cuprinse între 600 și 12 mii de euro pentru a permite intrarea în țară de bunuri contrafăcute. Poziția Autorității Vamale Române

Percheziții DNA la Direcția Regională Vamală București și alte 20 de locații. Mite cuprinse între 600 și 12 mii de euro pentru a permite intrarea în țară de bunuri contrafăcute. Poziția Autorității Vamale Române
Profit.ro
Profit.ro
scris 13 feb 2024

Procurorii DNA efectuează percheziții în 20 de locații din București, Ilfov, Dâmbovița, Giurgiu, domicilii, sedii de firme, și Direcția Regionala Vamala București, au declarat pentru G4Media.ro surse judiciare.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

Potrivit acesta, ancheta vizează fapte de luare de mită și trafic de influență.

Majorarea pensiilor și salariilor de stat, efect neașteptat: sute de mii de gospodării de români riscă reducerea sau chiar oprirea ajutoarelor de încălzire CITEȘTE ȘI Majorarea pensiilor și salariilor de stat, efect neașteptat: sute de mii de gospodării de români riscă reducerea sau chiar oprirea ajutoarelor de încălzire

Procurorii suspectează că funcționarii vamali erau mituiți cu sume cuprinse între 600 și 12 mii de lei pentru a permite intrarea în țară a bunurilor contrafăcute sau fără documente.

UPDATE 11.08 Poziția Autorității Vamale Române

"În legătură cu informațiile apărute în mass-media despre perchezițiile procurorilor Direcției Naționale Anticorupție la sediul Direcției Regionale Vamale București, facem următoarele precizări:
Autoritatea Vamală Română își reafirmă angajamentul pentru transparență, statul de drept și lupta împotriva corupției.

Așteptăm mai multe informații oficiale pentru a dispune măsurile imediate de izolare a situației și de înlăturare a oricărui risc de vulnerabilizare a activității instituției. Vă asigurăm că activitatea instituției nu este afectată în niciun fel de această situație. În paralel, vom lua toate măsurile interne necesare pentru a asigura că această situație este gestionată în conformitate cu standardele etice și legale. Suntem deplin angajați să promovăm integritatea și etica în toate aspectele activității noastre, iar orice încălcare a acestor principii va fi tratată cu maximă seriozitate.

Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare."

viewscnt
Afla mai multe despre
dna
direcția regională vamală bucurești