Poliția confirmă: agentul de la Rutieră, decedat în accident, făcea parte din coloana oficială a lui Gabriel Oprea

Poliția confirmă: agentul de la Rutieră, decedat în accident, făcea parte din coloana oficială a lui Gabriel Oprea
Cristian Vasilcoiu
Cristian Vasilcoiu
scris 22 oct 2015

Poliția Capitalei confirmă, după două zile de la producerea accidentului în care un agent de la Rutieră a decedat, că acesta făcea parte din coloana oficială a vicepremierului Gabriel Oprea. Groapa în care a căzut motociclistul de la Rutieră era semnalizată, mai precizează Poliția, care adaugă, totuși, că este de competența Parchetului să stabilească dacă indicatoarele erau amplasate corespunzător și legal.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

Comunicatul de presă emis de Poliția Capitalei menționează că vicepremierul Gabriel Oprea se întorcea de la o activitate oficială și nu de la restaurant, așa cum s-a speculat în presă, în ultimele zile. Potrivit aceluiași document, Poliția consideră că viceprim-ministrul Oprea "beneficia în condițiile legii" de dreptul de a avea coloană oficială. Comunicatul nu oferă, însă, detalii, iar amănuntul nu este motivat, în condițiile în care, potrivit legii, beneficiază de coloană oficială premierul și președintele, iar miniștrii doar în ocazii speciale.

Poliția Capitalei mai precizează în comunicatul emis că, imediat după producerea accidentului, coloana oficială s-a oprit și "au fost dispuse măsuri pentru mobilizarea echipajelor medicale". Presa a speculat în ultimele zile și asupra acestui amănunt, citând martori care au susținut că mașina în care se afla vicepremierul Gabriel Oprea a oprit, dar a plecat imediat, fără ca polițistului accidentat să îi fie acordate îngrijiri.

Comunicatul mai menționează și că vicepremierul Oprea "se deplasa cu o viteză adaptată la condițiile meteo și de trafic existente", în contextul în care sindicaliștii din Poliție au atras atenția că temperatura era sub 15 grade Celsius și ploua, la momentul producerii accidentului, situație în care, potrivit regulamentelor în vigoare, motocicletele MAI nu pot fi scoase în trafic. Presa a speculat și asupra vitezei de deplasare a coloanei, care ar fi fost una foarte mare, de 100 km/h. 

Accidentul a avut loc marți seara, pe bulevardul Știrbei-Vodă din Capitală. Ante-mergătorul din coloana oficială a vicepremierului Gabriel Oprea, polițistul Cosmin Bogdan Gigina, a căzut, cu tot cu motocicleta pe care o conducea, într-o groapă săpată în carosabil de angajați ai unei companii de distribuție a gezelor. Polițistul a decedat la spital. 

Ancheta este efectuată de procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul București. Surse judiciare precizează că urmează a se stabili dacă vicepremierul Gabriel Oprea avea dreptul de a beneficia de coloană oficială, dar și dacă polițistul decedat se afla în timpul orelor de program sau acesta fusese depășit.

Vicepremierul Gabriel Oprea l-a înaintat, post-mortem, pe Cosmin Bogdan Gigina la gradul de subinspector.

viewscnt
Afla mai multe despre
oprea
accident
politist
decedat