Poșta Română - Mesaj de atenționare către clienți

Poșta Română - Mesaj de atenționare către clienți
Profit.ro
Profit.ro
scris 14 mar 2023

Poșta Română, implicată și în distribuirea cardurilor de energie, atenționează clienții că operatorul nu solicită clienților să furnizeze informații bancare confidențiale, numere de card sau coduri PIN și nici efectuarea de plăți online ale unor taxe de livrare, urmare a unor tentative de fraudă.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

„După cum s-a întâmplat și în alte dăți, în ultimele zile Compania Națională Poșta Română a fost ținta unor campanii online înșelătoare. Clienții au fost îndemnați prin SMS sau prin e-mail să acceseze un link pentru a finaliza o plată și pentru a li se confirma expedierea unui colet. Accesarea linkului respectiv permite atacatorilor să colecteze datele bancare, cu scopul de a sustrage bani din conturile acestora. Clienți ai noștri ne-au informat că au primit e-mailuri de tip phishing, care conțin fișiere .zip”, precizează compania.

Toți pensionarii cu venituri mai mici sau egale cu 2.000 de lei lunar, persoanele cu handicap grav, accentuat sau mediu care au venituri proprii mai mici sau egale cu 2.000 de lei pe lună, familiile beneficiare de alocație de susținere, precum și familiile sau persoanele singure cu drept de ajutor social în baza Legii venitului minim garantat vor primi acasă carduri de energie pe suport de hârtie în baza cărora vor beneficia anul viitor de ajutoare de la stat în sumă totală de 1.400 de lei cu care vor putea achita la Poștă din facturile curente sau restante la furnizorii de energie electrică, energie termică centralizată, gaze, butelie, lemne pentru foc, păcură, peleți și alte materiale de încălzire.

DOCUMENT Guvernul limitează tarifele de distribuție la electricitate și gaze CITEȘTE ȘI DOCUMENT Guvernul limitează tarifele de distribuție la electricitate și gaze

Cardurile de energie vor putea fi folosite începând din luna martie 2023, până în 31 decembrie 2023.

viewscnt
Afla mai multe despre
carduri de energie
ajutoare facturi energie gaze caldura
scumpire energie gaze caldura