Record de căldură în Ciudad de Mexico, zeci de decese

Record de căldură în Ciudad de Mexico, zeci de decese
Profit.ro
Profit.ro
scris 26 mai 2024

Capitala Mexicului a doborât un nou record de căldură, mercurul din termometre urcând până la 34,7 grade Celsius, a anunțat serviciul național de meteorologie, în contextul în care țara se confruntă cu un val de căldură care a făcut 48 de victime începând din luna martie, informează AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iunie - Medika TV - Maratonul Sănătății dentare. Parteneri: Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics

„În după-amiaza (de sâmbătă), s-a înregistrat cea mai ridicată temperatură de la începutul statisticilor, la observatorul din Tacubaya, în Ciudad de Mexico”, a precizat serviciul, arată Agerpres

VIDEO Ciolacu vine cu un avertisment către angajații din Guvern care protestează: Susțin că muncesc prea mult pentru 1.000 și ceva de euro pe lună. Putem găsi soluții pentru structuri de personal mai suple! CITEȘTE ȘI VIDEO Ciolacu vine cu un avertisment către angajații din Guvern care protestează: Susțin că muncesc prea mult pentru 1.000 și ceva de euro pe lună. Putem găsi soluții pentru structuri de personal mai suple!

Precedentul record a fost de 34,4 grade Celsius, observat pe 24 mai, la aceeași stație.

Potrivit unui raport epidemiologic al Ministerului Sănătății, care include date până la 21 mai, 956 de persoane au avut de suferit în diferite grade din cauza temperaturilor ridicate.

CONFIRMARE DOCUMENT Noua formulă de calcul al salariului minim CITEȘTE ȘI CONFIRMARE DOCUMENT Noua formulă de calcul al salariului minim

Statul Veracruz (est), care se învecinează cu Golful Mexic, a înregistrat cel mai mare număr de decese, 14, urmat de Tabasco (sud), San Luis Potosi (nord) și Tamaulipas (nord-est), cu câte opt decese.

În 2023, un număr record de 419 decese atribuite căldurii fusese înregistrat în cele aproape opt luni ale sezonului cald din Mexic, potrivit statisticilor oficiale.

Oamenii de știință de la Universitatea Națională Autonomă din Mexic au avertizat miercuri că temperaturile ar putea crește și mai mult în următoarele două săptămâni și ar putea continua să doboare recorduri.

Guvernul cedează la proteste și vine cu noi recompense, exact în lunile cu alegeri - Majorări salariale de 10% pentru bugetarii din cultură, funcționarii de la Guvern și Parlament, cât și pentru aleși locali. Decont pentru protecție la calculator CITEȘTE ȘI Guvernul cedează la proteste și vine cu noi recompense, exact în lunile cu alegeri - Majorări salariale de 10% pentru bugetarii din cultură, funcționarii de la Guvern și Parlament, cât și pentru aleși locali. Decont pentru protecție la calculator

Căldura intensă a provocat o penurie de apă îmbuteliată și de blocuri de gheață în magazinele din capitala mexicană și din suburbiile sale, unde trăiesc circa 22 de milioane de persoane.

viewscnt
Afla mai multe despre
canicula
caldura