România are cel mai mare procent de persoane expuse riscului de sărăcie și excluziune socială din UE

România are cel mai mare procent de persoane expuse riscului de sărăcie și excluziune socială din UE
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 15 oct 2021

România are cel mai mare procent de persoane expuse riscului de sărăcie și excluziune socială din Uniunea Europeană, depășind Bulgaria, relevă datele Eurostat aferente anului 2020. 

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

Procentul persoanelor expuse riscului de sărăcie și excluziune socială în România a scăzut, anul trecut, la 35,8%, de la 36,3% în 2019. De altfel, procentul a fost în scădere în ultimii 4 ani, de la 46,2% în 2016. Totuși, România este țara cu cel mai mare procent al celor aflați în risc de sărăcie și excluziune.

ULTIMA ORĂ ANRE trece la amenzi pentru a-i obliga pe furnizorii de gaze să onoreze ofertele cu preț fix. Amenzi mari pentru cei care au notificat scumpiri în timpul perioadelor de derulare a contractelor CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ ANRE trece la amenzi pentru a-i obliga pe furnizorii de gaze să onoreze ofertele cu preț fix. Amenzi mari pentru cei care au notificat scumpiri în timpul perioadelor de derulare a contractelor

România este urmată de Bulgaria, cu un procent de 33,6%, și Grecia, cu 27,5% din populație expusă acestui risc.

La polul opus, statele din UE cu cele mai reduse ponderi ale persoanelor expuse riscului de sărăcie și excluziune au fost Cehia, Slovenia, Slovacia și Olanda.

La nivelul Uniunii Europene, peste 21,9% din populație, echivalentul a 96,5 milioane de persoane, era, în 2020, expusă la sărăcie și excludere socială.

viewscnt
Afla mai multe despre
saracie
eurostat
saracie si excluziune sociala
saracie romania
saracie ue