VIDEO Franța: Manifestanții au forțat intrarea la Salonul de Agricultură în timpul vizitei lui Macron

VIDEO Franța: Manifestanții au forțat intrarea la Salonul de Agricultură în timpul vizitei lui Macron
Profit.ro
Profit.ro
scris 24 feb 2024

Președintele francez Emmanuel Macron a ajuns astăzi într-o atmosferă tensionată la Salonul de Agricultură de la Paris, unde zeci de protestatari au forțat intrarea printr-o poartă pentru a pătrunde mai devreme în spațiu, au constatat jurnaliști ai AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

Șeful statului a sosit la târg în jurul orei locale 08:00 (07:00 GMT) pentru a se întâlni cu sindicatele. În același timp, demonstranții, unii cu fluiere, s-au repezit la intrarea principală, unde au avut loc ciocniri cu forțele de ordine, arată Agerpres.

Electrica Furnizare, anunț nou către clienți. Elemente noi la codul de client CITEȘTE ȘI Electrica Furnizare, anunț nou către clienți. Elemente noi la codul de client

Activiști ai sindicatelor FNSEA, Tinerii Agriculturi și Coordonarea Rurală au forțat intrarea pe o poartă și au năvălit în incintă, au relatat jurnaliștii AFP.

Au izbucnit încăierări între forțele de ordine și demonstranți purtând semnele distinctive ale celor trei sindicate, chiar în momentul în care președintele a început să vorbească cu oficialii sindicali din apropiere. Membrii forțelor de securitate au fost desfășurați pe culoarele salonului.

Vineri, Emmanuel Macron a anulat o dezbatere majoră pe care și-o imaginase pentru sâmbătă la Salonul de Agricultură de la Paris, propunându-le în același timp sindicatelor agricole de a se întâlni înainte de deschiderea oficială.

Fostul cancelar austriac Sebastian Kurz, găsit vinovat de falsă mărturie. Închisoare cu suspendare CITEȘTE ȘI Fostul cancelar austriac Sebastian Kurz, găsit vinovat de falsă mărturie. Închisoare cu suspendare

Ideea unei dezbateri majore, marca lui Macron, s-a transformat într-un fiasco, deoarece menționarea joi a unei invitații pentru colectivului ecologist Les Soulevements de la Terre, chiar dacă a fost anulată rapid, a stârnit nemulțumiri în rândul fermierilor.

Fermierii au protestat vineri în fața Târgului de Agricultură, unii campând acolo peste noapte. Capitala a întâmpinat o altă defilare de tractoare în timpul zilei, care a staționat timp de câteva ore în inima Parisului, în spatele monumentului Les Invalides.

În ultima lună, executivul a încercat să răspundă fermierilor care protestează pentru un venit mai bun și mai puține constrângeri administrative și de mediu, cu prețul concesiilor privind pesticidele.

viewscnt
Afla mai multe despre
franta
macron
fermieri