VIDEO Ministrul Mediului cere public amenzi la refuz de reciclare: Sunt cetățeni captivi și magazine care își bat joc și le refuză plata garanției de 50 de bani pe PET-uri

VIDEO Ministrul Mediului cere public amenzi la refuz de reciclare: Sunt cetățeni captivi și magazine care își bat joc și le refuză plata garanției de 50 de bani pe PET-uri
Profit.ro
Profit.ro
scris 30 mai 2024

Ministrul Mediului, Mircea Fechet, a cerut public comisarilor Gărzii de Mediu să aplice amenzi magazinelor care „își bat joc” de cetățeni, unii dintre ei captivi în anumite sate sau comune, cărora le refuză plata garanției de 50 de bani la ambalajele din sistemul garanție-returnare (SGR). „Când o persoană vine să inapoieze acel recipent, să o trimiți la primul supermarket care s-ar putea să fie la kilometri depărtare este profund greșit”, a spus ministrul.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iunie - Medika TV - Maratonul Sănătății dentare. Parteneri: Corina Dent, Excedent, Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics
27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a). Parteneri: Auchan, Kaufland, Liberty Steel
25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar

Ministrul liberal al Mediului, Mircea Fechet, a precizat că în ultimele săptămâni a călătorit foarte mult, cu precădere în județul Bacău, unde a vizitat foarte multe magazine mai ales din mediul rural, arată Hotnews.

FOTO Nou mesaj al PPC (fostul Enel) către clienții din România: Unul dintre magazine este mutat CITEȘTE ȘI FOTO Nou mesaj al PPC (fostul Enel) către clienții din România: Unul dintre magazine este mutat

„Am constatat că, dincolo de lipsa de informare și buna credință a unor astfel de comercianți, în același timp sunt foarte multe situațiile în care magazinul refuză să plătească garanția cetățenilor.

Cred că acest lucru nu doar că îndepărtează clienții acelor magazine, care uneori sunt captivi, pur și simplu în satul sau comuna respectivă nu există alt magazin, dar în același timp le percepe garanție.

Și atunci când o persoană vine să înapoieze acel recipent să o trimiți la primul supermarket care s-ar putea să fie la kilometri depărtare este profund greșit și din acest motiv vreau să comunic foarte ferm”, a declarat ministrul Fechet.

ANUNȚ Guvernul va majora partea neimpozabilă din salariul minim. Punctul de amendă, înghețat CITEȘTE ȘI ANUNȚ Guvernul va majora partea neimpozabilă din salariul minim. Punctul de amendă, înghețat

Ministrul a spus că dacă anterior le-a recomandat comisarilor de la Garda de Mediu să explice și să vină mai întâi cu avertisment, acum este timpul să acționeze ferm și să aplice amenzi.

„Cred că am depășit faza în care trebuia să învățăm ceea ce trebuia să învățăm, am depășit primele 6 luni de funcționare a sistemului de garanție-returnare.

Și ceea ce le propun colegilor mei este ca, în măsura în care identifică astfel de practici în care magazinele își bat joc de cetățenii din satul sau comuna respectivă, bănuiesc că se întâmplă și la oraș acest lucru, să sancționeze acei operatori economici pentru a ne asigura că toți cetățenii Romaniei sunt tratați cu respectul cuvenit și cu respectarea legii”, a spus ministrul Mediului.

viewscnt
Afla mai multe despre
garantie
sticla
reciclare