STS oprește licitația pentru telefoanele inteligente pe care voia să le cumpere salariaților. Singura ofertă, depusă de o firmă fără angajați din Capitală, a fost considerată neconformă

STS oprește licitația pentru telefoanele inteligente pe care voia să le cumpere salariaților. Singura ofertă, depusă de o firmă fără angajați din Capitală, a fost considerată neconformă
Adrian Dumitrache
Adrian Dumitrache
scris 23 oct 2019

Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS) a anulat licitația pentru achiziționarea a 3.000 de telefoane inteligente pentru salariații instituției. Singura ofertă, depusă de A.M.S. Expert Consult SRL București, o firmă fără angajați indicați și afaceri de 2,7 milioane de lei în 2018, a fost respinsă ca inacceptabilă și/sau neconformă de către comisia de evaluare a STS. Contractul a fost estimat la 2,02 milioane de lei, fără TVA, iar livrarea terminalelor urma să aibă loc în termen de 24 de luni de la atribuirea contractului.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

Șefii celor mai mari bănci din România vor dezbate cu celebrul economist Nouriel Roubini starea reală a economiei și perspectivele izbucnirii unei noi crize. Te așteptăm la eveniment! Click pentru detalii și înregistrare.

Potrivit www.termene.ro, firma a fost înființată în anul 2003, este controlată integral de Mihaela Romilă și are ca obiect principal de activitate comerțul cu ridicata al mobilei de birou.

Anul trecut, firmei fără angajați indicați i-a fost atribuit direct, fără licitație electronică, de către Unitatea Militară 02003 Constanța, un contract de furnizare a 200 de tablete cu sistem de operare Android, în valoare de 90.803 lei fără TVA.

Tranzacție discretă: Controversatul om de afaceri Frank Timiș intră în afaceri cu software. Cumpără acțiuni la o companie din Baia Mare, având numeroase contracte și cu statul CITEȘTE ȘI Tranzacție discretă: Controversatul om de afaceri Frank Timiș intră în afaceri cu software. Cumpără acțiuni la o companie din Baia Mare, având numeroase contracte și cu statul

Tot în 2008, și Engie Romania i-a atribuit un contract pentru furnizare de televizoare și videoproiectoare, iar Clubul Sportiv Municipal București, aflat în subordinea Primăriei Capitalei, a cumpărat de la aceasta tablete Apple iPad Pro în valoare de 48.480 lei, respectiv 3.232 lei bucata. Și Primăria municipiului Constanța a cumpărat de la A.M.S. Expert Consult telefoane mobile pentru angajați.

Firma a câștigat până acum, potrivit datelor din sistemul electronic de achiziții publice, circa 100 cumpărări directe.

Romilă mai deține 80% din MC Birotică SRL, cu afaceri zero în 2018 și obiect de activitate "intermedieri în comerțul cu produse diverse". Restul de 20% din capital este deținut de Iulia Zamfir.

“Echipamentele care fac obiectul achiziției vor contribui la îndeplinirea atribuțiilor STS, prin securizarea hardware și software împotriva atacurilor de tip cyber, a aplicațiilor malițioase și împiedicarea urmăririi dispozitivului, utilizarea de aplicații dedicate special dezvoltate care să permită securizarea comunicațiilor, separarea datelor personale de cele de serviciu și asigurarea managementului la distanță a dispozitivelor telefonice prin utilizarea unor soluții cloud service sau enterprise integrate”, se arăta în caietul de sarcini al licitației.

DOCUMENT Prețurile la polițele RCA - gândite să scadă în următoarele 6 luni. Viitoarele tarife pentru șoferi, în funcție de vârstă și mașină CITEȘTE ȘI DOCUMENT Prețurile la polițele RCA - gândite să scadă în următoarele 6 luni. Viitoarele tarife pentru șoferi, în funcție de vârstă și mașină

STS dispune în prezent de un număr semnificativ de terminale telefonice mobile în tehnologia 2G pentru comunicații de voce și date tip SMS (mesaje scrise) care au durata normală de folosință îndeplinită. Autoritatea contractantă are însă în vedere înlocuirea treptată a acestor echipamente considerate uzate moral.

“Produsele care fac obiectul achiziției sunt terminale telefonice mobile inteligente care vor fi utilizate de către specialiștii STS în scopul îndeplinirii atribuțiilor de serviciu”, se mai spune în documentație.

Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS) organizează și coordonează activitățile în domeniul telecomunicaților speciale pentru autoritățile publice din România și alți utilizatori prevăzuți de lege. Instituția are structură militară și face parte din Sistemul Național de Apărare.

Roca X, fondul de investiții în startup-uri anunțat de Profit.ro, semnează primele cinci contracte CITEȘTE ȘI Roca X, fondul de investiții în startup-uri anunțat de Profit.ro, semnează primele cinci contracte

Telecomunicațile speciale reprezintă transmisii, emisii sau recepții de semne, semnale, scrieri, imagini, sunete sau informații de orice natură prin fir, radio, sistem optic sau prin alte sisteme electromagnetice pentru utilizatori aprobați prin lege.

Autoritățile publice ale statului în folosul cărora funcționează telecomunicațiile speciale sunt Parlamentul, Administrația Prezidențială, Guvernul, instituțiile care desfășoară activități în domeniul apărării, siguranței naționale și ordinii publice, administrația publică centrală și locală, organele de conducere din cadrul organismelor guvernamentale și al unor organisme neguvernamentale de interes național, Curtea Supremă de Justiție, Ministerul Public, Consiliul Superior al Magistraturii și Curtea Constituțională.

viewscnt
Afla mai multe despre
sts
telefoane inteligente
licitatie