SURPRIZĂ - Primăria Capitalei vine din nou la bursă cu obligațiuni, pentru refinanțarea unui împrumut masiv

SURPRIZĂ - Primăria Capitalei vine din nou la bursă cu obligațiuni, pentru refinanțarea unui împrumut masiv
Adrian Dumitrache
Adrian Dumitrache
scris 11 apr 2022

Primăria Capitalei intenționează să emită o emisiune de obilgațiuni în valoare de 555 milioane de lei, cu o rată anuală a dobânzii fixă de maxim 7,33 % pe an. Profit.ro a anunțat, în decembrie 2021, că asocierea formată din BRD – Groupe Société Générale și Raiffeisen Bank Romania va furniza Primăriei Capitalei servicii financiare legate de emiterea și vânzarea de obligațiuni destinate refinanțării emisiunii de obligațiuni municipale scadente la 4 mai 2022, în sumă de 555 milioane de lei. Contractul a fost încheiat pentru 50.000 lei.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Cum afectează tensiunile internaționale piața de capital românească, cum pot fi atrași mai mulți investitori de retail pe piața de capital, cum se vede în 2022 apetitul emitenților față de bursă și multe alte teme vor fi explicate la Videoconferința Profit Piața de Capital.forum - Bursa în apropierea războiului, programată pentru 13 aprilie.

Videoconferința, organizată cu sprijinul Agista, Banca Transilvania, Bursa de Valori București, CreditAmanet, Depozitarul Central, Nordis Group și SIF Banat-Crișana, va fi transmisă în direct și la PROFIT NEWS TV - DETALII AICI

"Pentru refinanțarea emisiunii de obligațiuni din anul 2015 cu maturitate de 7 ani, cod ISIN ROPMBUDBL038, Municipiul București intenționează achiziționarea de servicii financiare în legătură cu emiterea și vânzarea de obligațiuni destinate refinanțării emisiunii de obligațiuni municipale scadente la data de 4 mai 2022. Emisiunea de obligațiuni pentru care se achiziționează serviciile financiare va avea următorii termeni și condiții financiare indicative:

VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, Analist eToro: Europa ar putea supraviețui fără gazul rusesc iarna viitoare, dar există câteva probleme CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, Analist eToro: Europa ar putea supraviețui fără gazul rusesc iarna viitoare, dar există câteva probleme

Tip emisiune: plasament privat adresat investitorilor calificați, Tip obligațiuni: obligațiuni municipale, în formă dematerializată, negarantate, Maturitate: 7 ani sau 10 ani, cu scadență în tranșă unică la maturitate (se va determina în procesul de Bookbuilding), Frecvența plății dobânzilor (cupoanelor): anuală, Rata dobânzii (cupon): fixă, Listare: Bursa de Valori București. 

Se vor realiza demersurile pentru ca obligațiunile municipale să fie admise la tranzacționare pe piața reglementată administrată de Bursa de Valori București, sectorul Titluri de Credit. Obligațiunile urmează a fi emise cel târziu la data de 26.04.2022, până la această dată realizându-se inclusiv decontarea, în funcție de condițiile pieței. În cazul în care condițiile pieței sunt nefavorabile sau apar alte elemente care nu au putut fi luate în considerare, Municipiul București poate decide să amâne, anuleze sau să modifice orice element al tranzacției planificate", scrie în documentația analizată de Profit.ro.

PROFIT NEWS TV Radu Puiu, Financial Analyst XTB România: Mă aștept ca, în următoarea perioadă, piața de criptomonede să evolueze în tandem cu piața bursieră. Investitorii tind să fie mai degrabă precauți și să se orienteze către active mai sigure CITEȘTE ȘI PROFIT NEWS TV Radu Puiu, Financial Analyst XTB România: Mă aștept ca, în următoarea perioadă, piața de criptomonede să evolueze în tandem cu piața bursieră. Investitorii tind să fie mai degrabă precauți și să se orienteze către active mai sigure

În anul 2005, Municipiul București a împrumutat 500 milioane euro pe o perioadă de 10 ani, printr-o emisiune de euroobligațiuni pe piața internațională de capital, pentru realizarea unor proiecte majore de investiții.

Pentru refinanțarea emisiunii de euroobligațiuni din anul 2005, scadentă în tranșă unică în iunie 2015, Municipiul București a contractat în mai 2015 patru finanțări rambursabile sub formă de patru emisiuni de obligațiuni în valoare totală de 2,2 miliarde lei (echivalentul a 500 milioane euro).

Prima rată de 555 milioane de lei, scadentă în data de 4 mai 2018, a fost rambursată printr-o emisiune de obligațiuni municipale, listată la cota Bursei de Valori București.

A doua rată va avea scadența în luna mai 2022, iar a treia în primăvara anului viitor.

viewscnt
Afla mai multe despre
primaria capitalei
obligatiuni
emisiune
lansare