Telekom câștigă în fața Orange și Huawei mega-contractul pentru internet în 4.500 de școli

Telekom câștigă în fața Orange și Huawei mega-contractul pentru internet în 4.500 de școli
scris 11 iul 2019

Telekom România Mobile Communications (fost Cosmote) a câștigat licitația pentru dotarea unui număr de 4.500 de școli cu rețele wireless de acces la Internet. Estimat la 165,02 milioane de lei, fără TVA, pentru o perioadă de doi ani, contractul a fost atribuit pentru 164,99 milioane de lei, fără TVA.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

La procedură s-au înscris și Orange România și Huawei.

Telekom Mobile va avea ca subcontractorii Nova Tech Integrated Solutions (38%) și Intech Solutions (7,5%), alături de Croatian Telekom – terț.

CITEȘTE ȘI Telekom se luptă cu 5 firme pentru 100 milioane lei la Cadastru

Contractul are ca scop realizarea unei platforme naționale ce va asigura, cu prioritate în școli de nivel gimnazial, serviciul de acces fără fir la rețele de date deschise interconectate, inclusiv internet.

Proiectul va fi finanțat și din fonduri europene nerambursabile (Programul Operațional Competitivitate – POC).

La licitație erau eligibili ofertanți cu cifră de afaceri globală acumulată pe ultimii 3 ani de cel puțin de 300 milioane de lei.

Obiectivele specifice ale proiectului constau în realizarea infrastructurii tehnice necesare utilizării resurselor şi serviciilor de tip OER și WEB 2.0 în educaţie la cel puțin 2.000 de şcoli la finalul implementării proiectului, precum și dotarea în cadrul proiectului a unui număr de 4.500 de unităţi gimnaziale cu echipamente wireless.

Telekom face ordine în documentele Curții de Conturi CITEȘTE ȘI Telekom face ordine în documentele Curții de Conturi

Un alt obiectiv în reprezintă creşterea ponderii profesorilor care utilizează internetul prin wireless-campus la 15% la finalul perioadei de sustenabilitate a proiectului.

Proiectul va contribui indirect la atingerea valorilor ţintă ale indicatorilor din Agenda Digitala 2020, respectiv 50% din instituții de învățământ preuniversitar care folosesc OER (Open Educational Resources), Web 2.0 în educație.

Director al Telekom România vorbește de ridicarea cotei la 25% din piața de telefonie mobilă în următorii 3 ani. \ CITEȘTE ȘI Director al Telekom România vorbește de ridicarea cotei la 25% din piața de telefonie mobilă în următorii 3 ani. "Trebuie să fim rechini." Informațiile privind exit-ul companiei din România au accelerat însă

În urma implementării proiectului, vor fi instalate 20.000 de echipamente wireless, iar 54 de persoane vor fi instruite pentru administrarea şi utilizarea infrastructurii.

Aflată în subordinea Ministerului Educației Naționale, Agenția de Administrare a Rețelei Naționale de Informatică pentru Educație și Cercetare (ARNIEC) administrează și dezvoltă rețeaua RoEduNet care asigură servicii de comunicații de date pentru instituțiile de cercetare și academice de toate gradele din România.

viewscnt
Afla mai multe despre
orange
telekom
huawei
oferte
rețele
internet
școli