Telekom vrea să protejeze BNR de atacurile cibernetice

Telekom vrea să protejeze BNR de atacurile cibernetice
Adrian Dumitrache
Adrian Dumitrache
scris 3 dec 2020

Telekom Romania Communications a depus singura ofertă pentru furnizarea către Banca Națională a României (BNR) a unui sistem de securitate informatică, ce va permite instituției să detecteze și să răspundă la eventuale atacuri cibernetice de tip DDoS. Contractul a fost estimat la 2,55 milioane de lei, fără TVA, pentru o perioadă 6 luni.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

"Sistemul va permite asigurarea unui înalt nivel de disponibilitate a serviciilor informatice publicate de către BNR în Internet, respectiv a mijlocelor de comunicare cu publicul larg, a sistemelor de distribuție a informațiilor de natură publică care decurg din obligațiile legale de informare și responsabilități specifice băncii centrale", se arată în anunțul de participare la licitație.

Kapsch România va proteja infrastructura IT a BNR împotriva atacurilor cibernetice CITEȘTE ȘI Kapsch România va proteja infrastructura IT a BNR împotriva atacurilor cibernetice

Soluția va conține atât echipamente hardware care vor fi instalate în centrele de date ale BNR la sediul central și la sediul secundar, cât și serviciul de redirectare și filtrare "cloud-based" necesar în cazul atacurilor volumetrice (“traffic scrubbing”) ce depășesc banda de Internet contractată pentru fiecare locație în parte.

"Cele două compenente ale soluției de protecție vor fi furnizate de la un singur producător pentru a garanta semnalizarea automată a atacurilor volumetrice în derulare și filtrarea traficului internet în cadrul unei infrastructuri de tip cloud asigurată de către producător", se precizează în caietul de sarcini al licitației.

Grupul Agricover își extinde operațiunile în zona serviciilor IT CITEȘTE ȘI Grupul Agricover își extinde operațiunile în zona serviciilor IT

Potrivit statutului, BNR elaborează, aplică și răspunde de politica monetară și de curs de schimb, de autorizarea, reglementarea și supravegherea prudențială a instituțiilor de credit, de promovarea și monitorizarea bunei funcționări a sistemelor de plăți pentru asigurarea stabilității financiare, precum și de administrarea rezervelor internaționale ale României. Totodata, instituția sprijină politica economică generală a statului, fără a prejudicia îndeplinirea obiectivului său fundamental privind asigurarea și menținerea stabilității prețurilor.

Telekom România Communications este unul dintre cei mai mari jucători de telecomunicații.

viewscnt
Afla mai multe despre
bnr
telekom
securitate informatica