Tot mai mulți români închiriază apartamente în zone scumpe din București. Care sunt azi tarifele pentru un spațiu în zonă premium

Ana Maria Petcana
Ana Maria Petcana
scris 17 aug 2016

Tot mai mulți români au închiriat locuințe în zone premium din București, unde dominau chiriașii străini în 2014-2015, ponderea celor români în aceste zone ajungând la 30%, dublu față de toamna anului 2014, arată o analiză a grupului de firme imobiliare Nordis. Chiriile în această zonă pornesc de la minimum 550 euro pentru un apartament cu 2 camere și ajung la 7.000 euro pentru un penthouse.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

Numărul expaților interesați de zona de nord a Capitalei continuă să se mențină constant, dar ponderea lor în totalul cererii de locuințe de închiriat a scăzut, ca urmare a creșterii cererilor chiriașilor români.

Totuși, potrivit Nordis, bugetele la care închiriază românii sunt cu 25-30% mai mici decât cele oferite de expați.

”Un rol important în creșterea cererii de proprietăți de închiriat în zona de nord, din partea românilor, l-a avut și finalizarea clădirilor de birouri din ultimii ani, care a dus la extinderea polului de business în zona de nord a Capitalei. Tot mai mulți români si-au mutat centrele de interes în zona de nord a Bucureștiului, fie că este vorba de locul de muncă, școlile sau grădinitele copiilor, centre de agrement sau accesul facil către aeroport. Alături de colegii lor expați, dar având bugete mai mici și susținute din veniturile proprii, românii aleg apartamente medii, cu 3 sau 4 camere, preferabil nemobilate, la un nivel de chirie situat în intervalul 800 și 1.400 euro. În plus, chiriașii români doresc să negocieze mai mult prețul chiriei, decât expații”, declară Irina Poștoacă, Manager Departament Închirieri al Nordis.

Chiriile pentru spații de birouri în București. Cât costă lunar un birou clasic sau o vilă premium CITEȘTE ȘI Chiriile pentru spații de birouri în București. Cât costă lunar un birou clasic sau o vilă premium

De exemplu, un apartament cu 4 camere a fost închiriat de o familie de români în zona Kiseleff, la 2.000 euro/lună.

La polul opus, un antreprenor român a închiriat un apartament cu 2 camere, situat în zona Aviației, în imobil nou, la 550 euro/lună.

Cei mai mulți români care au închiriat locuințe premium în zona de nord a Bucureștiului în acest an sunt antreprenori sau manageri în poziții de midlle și top management în multinaționale din zona de Nord și Centru, oameni din lumea sportului, persoane publice și din viața mondenă.

Potrivit Nordis, în primul semestru, cele mai multe locuințe premium au fost închiriate la bugete de 1.000-1.800 euro/lună. Majoritatea au fost apartamente de 3 camere, urmate de cele cu 4 patru camere, situate în zonele Herăstrău- Șoseaua Nordului, Aviatorilor, Primăverii, Băneasa – Pipera, Dacia –Polonă.

Preferate au fost ansamblurile cu facilități - zonă de fitness, piscină, grădina sau imobilele noi situate în apropierea parcurilor și a mijloacelor de transport în comun.

Confirmare: Ministerul Culturii va închiria spații din Biblioteca Națională, pentru cafenea și restaurant CITEȘTE ȘI Confirmare: Ministerul Culturii va închiria spații din Biblioteca Națională, pentru cafenea și restaurant

Apartamentul cu cel mai mare buget închiriat de Nordis în prima jumătate a anului a fost un penthouse de 440 metri pătrați utili, pe Șoseaua Nordului, stradal. Apartamentul a fost închiriat nemobilat, pentru 5.000 euro/lună.

Nivelul chiriilor pe segmentul premium s-a menținut relativ constant în primele șase luni, în ciuda unei creșteri a cererii, ca urmare a numărului mare de apartamente noi livrate în 2015 și 2016 în zona de centru - nord.

Tot mai mulți români închiriază apartamente în zone scumpe din București. Care sunt azi tarifele pentru un spațiu în zonă premium

„În perioada următoare, ne așteptăm ca numărul cererilor venite din partea expaților să crească din nou și implicit ponderea în totalul închirierilor, datorită procesului ciclic de reînnoire a contractelor expaților din multinaționale și ambasade, ce are loc de regulă la începutul fiecărei toamne”, declară Irina Poștoacă, Manager Departament Închirieri, din cadrul Nordis.

Grupul de firme imobiliare Nordis a fost înființat în 2008, de către Emanuel Poștoacă, consultant imobiliar cu experiență in investiții rezidențiale în zona de nord și astăzi reunește trei firme specializate: Nordis, de intermediere imobiliară, Nordis ¬ Administrare, de administrare de imobile și Nordis Investments, de investiții si dezvoltare imobiliară.

Nordis are în portofoliu , la vânzare, închiriere sau în administrare  peste 2.500 de proprietăți premium din zonele de nord ale Bucureștiului din Piața Victoriei și până în Iancu Nicolae: Kiseleff, Aviatorilor, Primăverii, Herăstrău – Șoseaua Nordului, Băneasa și Pipera.

viewscnt
Afla mai multe despre
chirie
apartamente
premium
bucurești