Total Soft va avea un nou șef de la 1 iunie. Liviu Drăgan, fondatorul companiei, va rămâne membru în CA

Total Soft va avea un nou șef de la 1 iunie. Liviu Drăgan, fondatorul companiei, va rămâne membru în CA
Adrian Dumitrache
Adrian Dumitrache
scris 28 apr 2017

Total Soft, unul dintre cei mai mari producători locali de software, va avea un nou șef de la 1 iunie, actualul CEO și fondatorul companiei, Liviu Drăgan, urmând să renunțe la această poziție, pe care o deține de la înființare, au declarat pentru Profit.ro reprezentanții firmei.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

"Noul șef se va anunța în perioada următoare", au mai spus reprezentanții companiei.

Cu afaceri anuale de peste 20 milioane de euro, Drăgan a înființat compania de soft în 1994.

Anul trecut, pachetul majoritar de acțiuni al companiei a fost preluat de Logo Software, cel mai mare dezvoltator de aplicații din Turcia.

Fondul de investiții Global Finance (Grecia), care deținea pachetul majoritar de acțiuni al companiei, a semnat în aprilie 2016 un acord cu turcii de la Logo Software.

"Acordul fără caracter obligatoriu semnat între TotalSoft S.A. și Ferabosco Investments Limited și Fondul de Sud-Est LP în data de 4 aprilie 2016 pentru luarea în considerare a unei achiziții de acțiuni la TotalSoft S.A. în România a fost încheiat cu succes. Logo Software Investment S.A.- filială a Logo Yazılım Sanayi ve Ticaret A.Ș. va achiziționa 100% din acțiunile TotalSoft pentru o valoare a întreprinderii de 30 milioane euro și o valoare a capitalurilor proprii de 30,25 milioane euro. TotalSoft a avut un EBITDA de 3,48 milioane euro în 2015 și se estimează că va avea la un EBITDA de 4,3 milioane euro în 2016, ceea ce se traduce printr-un multiplu de EBITDA de 8,6x, pe baza rezultatelor din 2015 și un multiplu estimat de EBITDA de 7,0x pe baza nivelului de EBITDA 2016. Achiziția va fi finanțată în lichidități (57%) și finanțare bancară (43%)”, se arăta în comunicatul Total Soft anul trecut.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
total soft
liviu drăgan
director general